Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κρατήθηκε για δεύτερη νύχτα ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης θα λάβει σήμερα, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, μέσω του δικηγόρου του, τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του. Ο Δημήτρης Λιγνάδης φαίνεται πως γνώριζε μάλιστα ότι θα κρατηθεί, καθώς όταν εκδόθηκε το ένταλμα είχε μαζί του κάποια είδη πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ρωτούσε τους αστυνομικούς πώς μπορούσε να έχει επικοινωνία με τον δικηγόρο του, του εξήγησαν ότι υπάρχει καρτοτηλέφωνο και να μιλά από εκεί συνοδεία αστυνομικού. Βρίσκεται σε κελί στην πίσω πλευρά του κτιρίου και δεν είναι με άλλον κρατούμενο. Η δυνατότητα αυτή υπήρχε, γιατί δεν είχε πολλούς κρατούμενους η ΓΑΔΑ αυτές τις μέρες. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Μίνα Καραμήτρου, υπάρχει μόνιμα ένας αστυνομικός έξω από το κελί του κι αυτό συμβαίνει σε ειδικές περιπτώσεις, όταν ο κρατούμενος χρίζει 24ωρης παρακολούθησης από τις Αρχές.

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του του Εθνικού Θεάτρου με εντολή του εισαγγελέα θα κρατηθεί στην Ασφάλεια Αττικής, μέχρι την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα οδηγηθεί στον ανακριτή για απολογία, σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του. Ο ίδιος έχει δηλώσει, μέσω του δικηγόρου του, ότι αρνείται τις κατηγορίες.

Καταθέτει για τις καταγγελίες στο ΣΕΗ, ο Σπύρος Μπιμπίλας

Σήμερα, θα περάσει το κατώφλι της εισαγγελίας ο Σπύρος Μπιμπίλας. Ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών αναμένεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο τις επόμενες ώρες. Ο κ. Μπιμπίλας έχει κληθεί να παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ. Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να έχει ζητήσει από τον μάρτυρα και καταγγελίες που αφορούν τον ήδη κατηγορούμενο κορυφαίο του θεάτρου αλλά και όσες άλλες διαθέτει σε βάρος άλλων ηθοποιών.

Γιατί συνελήφθη και κρατείται ο Λιγνάδης

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ένταλμα σύλληψης αναφέρεται ότι σε βάρος του καλλιτέχνη συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:

  • Οι σοβαρές ενδείξεις ενοχής για βιασμό κατά συρροή
  • Η ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία των θυμάτων
  • Ο τρόπος δράσης με μεθοδική και συστηματική προσέγγιση καθώς και με καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης
  • Η εκμετάλλευση της επαγγελματικής ιδιότητας του κατηγορουμένου
  • Η άσκηση βίας, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να οδηγούσε τα θύματα του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας
  • Η εμμονή και η εγκληματική ροπή για πολλά έτη, που διαφαίνεται.
  • Η επιλογή προσώπων από ευάλωτες κατηγορίες με παθόντες επί το πλείστον αλλοδαπούς ανήλικους και τέλος
  • Η ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ότι έχει σχεδιάσει παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων.

Οι σοκαριστικές καταγγελίες και η απειλή σε γυναίκα

Οι σοκαριστικές καταγγελίες οδήγησαν στη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη καθώς οι δικαστικές Αρχές φέρονται να διαπίστωσαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του για τους βιασμούς ενός 14χρονου Αιγυπτίου τον Αύγουστο του 2010 στο Μεταξουργείο και ενός συμπατριώτη του, 17,5 ετών, τον Αύγουστο του 2015, στην Επίδαυρο.

Κορυφαία μήνυση θεωρείται αυτή της 40χρονης γυναίκας που εμφανίζεται να διατηρούσε πολύ στενή σχέση με τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη για περίπου 18 χρόνια. Στην κατάθεση της φέρεται να αναφέρθηκε σε συχνές επισκέψεις ανηλίκων στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη υποστηρίζοντας ότι όταν το 2016 κατάλαβε πως κάτι συμβαίνει και του είπε ότι θα τον καταγγείλει στην αστυνομία εκείνος της απάντησε: «Αν τολμήσεις να μιλήσεις, θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα».

Η σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη διατάχθηκε καθώς όπως σημειώνεται στο ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του ακολουθούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία με στόχο την προσέγγιση ανηλίκων, κυρίως αλλοδαπών, που παρέσυρε σε ιδιωτικούς του χώρους τους οποίους είχε μετατρέψει σε «παγίδα» για τους ανήλικους. Μάλιστα, οι αρμόδιες Αρχές έκριναν πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ο κατηγορούμενος να έχει σχεδιάσει κι άλλα παρόμοια εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.

Μετά την απολογία του κατηγορούμενου ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την τύχη του κρίνοντας με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πράξεων και δράσης αν θα οδηγηθεί ή όχι στην φυλακή ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις