Η μουσική είδηση της εβδομάδας είναι ότι το γαλλικό μουσικό ντουέτο Daft Punk της ηλεκτρονικής μουσικής, διαλύεται μετά από 28 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Η ανακοίνωση έγινε την Δευτέρα 22/2.

To διάσημο ντουέτο έκανε γνωστή την είδηση μέσω ενός οκτάλεπτου βίντεο με τον τίτλο Epilogue και μέχρι στιγμής η προβολή του έχει πάνω από 14 εκατ. views στο YouTube.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας (για πολλά χρόνια) του γκρουπ Kathryn Frazier επιβεβαίωσε το «διαζύγιο», χωρίς όμως να προχωρήσει σε πολλές λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη απόφαση.

Οι Daft Punk απέκτησαν μεγάλη δημοτικότητα στα τέλη της δεκαετίας του 1990 στο είδος της γαλλικής Ηouse μουσικής. Η μουσική τους διακρίνεται από funk, techno, disco, rock και synthpop επιρροές. Οι εμφανίσεις τους με τα κράνη και τα γάντια, από το 2001 και μετά, άφησαν εποχή. Τα ρομπότ που αγάπησε ο κόσμος.

Οι Daft Punk έχουν στην κατοχή τους 6 βραβεία Grammy και πολλές επιτυχίες. Επιτυχίες που οι περισσότεροι χορεύαμε και τραγουδούσαμε κυρίως τη δεκαετία του 1990 όταν και ξεκινούσε καθαρά η House Μουσική σε συνδυασμό και με το mainstream. Nα τονίσουμε ότι στα 90’s υπήρχαν (έστω και λίγα) νυχτερινά μαγαζιά και με Dance scene (για τους λάτρεις υπήρχε το γνωστό Love, στου Ψυρρή). Όσον αφορά το είδος της συγκεκριμένης μουσικής, σχεδόν όλοι την απολαμβάναμε στα μεγάλα Club εκείνης της εποχής όπως ήταν το King Size (αργότερα show center) και το Plus Soda (που άλλαξε τα δεδομένα) . To Privilege αντιπροσώπευε περισσότερο το mainstream.

Oι Daft Punk αποτελούνταν (λογικά κάπου θα τους ξαναδούμε μουσικά) από τους Thomas Bangalter και Guy-Manuel de Homem-Christo.  Οι μεγαλύτερες επιτυχίες τους είναι το One More Time, το Harder, Better, Faster, Stronger και φυσικά το Get Lucky το οποίο είναι το πρώτο single από τη μουσική συλλογή Random Access Memories που κυκλοφόρησε το 2013 . Το single πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και κέρδισε δυο βραβεία Grammy. Αυτό ήταν και το τελευταίο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν οι Daft Punk, οι οποίοι το 2016 συνεργάστηκαν με τον Weeknd για τα singles  Starboy  και I Feel It Coming.

  • Ο Σχηματισμός

Οι δύο μουσικοί γνωρίστηκαν σε σχολείο του Παρισιού το 1987. Πριν από το ντουέτο Daft Punk είχαν δημιουργήσει μια indie rock μπάντα με το όνομα Darling.

Tο 1993 σχηματίστηκαν ως Daft Punk και το πρώτο τους άλμπουμ, το Homework, κυκλοφόρησε το 1997. Ήταν η θρυλική εμφάνιση με τα κράνη!

Η πρώτη επιτυχία και πρώτη υποψηφιότητα για Grammy ήταν το Da Funk. Στη συνέχεια ακολούθησε το Around the World, το οποίο ήταν και αυτό υποψήφιο για Grammy.

Aπό τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους μέχρι και σήμερα είναι το One More Time που βρίσκεται στο άλμπουμ Discovery του 2001.

Το 2014 το Random Access Memories, βραβεύτηκε ως άλμπουμ της χρονιάς και οι Daft Punk αποθεώθηκαν στα Grammy. Κέρδισαν συνολικά τέσσερα βραβεία, με το Get Lucky να βραβεύεται ως το καλύτερο τραγούδι.

Αγαπημένοι Daft Punk που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο χώρο της μουσικής. Ραντεβού στο επόμενο εγχείρημά τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις