Δεν το βάζει κάτω ο Παπαδόπουλος: «Ιερός αγώνας» με επιστολή προς πάσα ενδιαφερόμενο

Σε κανονικό... σίριαλ έχει μετατραπεί η υπόθεση με τα «βλάσφημα» έργα που ενέπνευσαν τον (τότε βουλευτή της Νίκης) Νίκο Παπαδόπουλο να τα σπάσει όλα στην Εθνική Πινακοθήκη έχοντας ως οδηγό το χριστιανικό του ήθος.
Το κι αν διαγράφηκε από το κόμμα της Νίκης; Ο Νικόλας ο Παπαδόπουλος συνεχίζει τη θεάρεστη αποστολή του και αφού είδε πως... χαΐρι δεν βρήκε διά της βίας, αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα του για την απόσυρση των έργων από την έκθεση «Η Σαγήνη του Αλλόκοτου» διά της διπλωματικής οδού.
Έτσι κοινοποίησε επιστολή προς όλο τον χριστιανισμό όπου ζητεί να ληφθούν μέτρα για να αποσυρθούν τα εν λόγω έργα από την Εθνική Πινακοθήκη καθώς θεωρεί πως «διαστρεβλώνουν μορφές Αγίων της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστεως, όπως είναι η Παναγία, ο Χριστός, ο Άγιος Γεώργιος και ο Άγιος Χριστόφορος».
Η επιστολή του Νίκου Παπαδόπουλου
Αναλυτικά, στην επιστολή του ο Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρει:
«Η παρούσα κοινοποιείται προς ενημέρωση των κάτωθι:
- Οικουμενικό Πατριαρχείο
- Αρχιεπισκοπή Αθηνών
- Άπασες οι Μητροπόλεις της χώρας
- Άπαντα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και τις Αυτοκέφαλες Εκκλησίες
- Μονές του Αγίου Όρους
- Εκκλησιαστικά Ιδρύματα
- Μονές της Ελληνικής Επικράτειας και του Ορθόδοξου Χριστιανικού κόσμου
- Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
- Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
- Σωματεία Εργαζομένων
- Πολιτιστικοί Σύλλογοι
- Πανελλήνιος Σύλλογος Ποντίων
- Κάθε άλλος φορέας που αναγνωρισμένα χρησιμοποιεί ως έμβλημα, σφραγίδα, σημαία ή λάβαρο την εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας τον Χριστό, τον έφιππο Άγιο Γεώργιο και τον Άγιο Χριστόφορο.
Σας Παρακαλούμε θερμά, έχοντας προς τούτο έννομο συμφέρον και έπειτα από αποδεδειγμένη ενέργεια ενημέρωσης των αρμοδίων μέσω σχετικών διαβημάτων και εγγράφων, η οποία δεν έφερε αποτέλεσμα, να προβείτε στην κατά την κρίση σας εξέταση των έργων της Εθνικής Πινακοθήκης που εκτίθενται υπό τον τίτλο "Η Σαγήνη του Αλλόκοτου". Θεωρούμε ότι τα εν λόγω έργα διαστρεβλώνουν μορφές Αγίων της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστεως, όπως είναι η Παναγία, ο Χριστός, ο Άγιος Γεώργιος και ο Άγιος Χριστόφορος.
Ζητούμε την παρέμβασή σας για την τυχόν άσκηση των προβλεπόμενων ενδίκων μέσων, στις ακόλουθες περιπτώσεις:
Εάν τα προαναφερθέντα έργα, που εκτίθενται σε δημόσιο χώρο (Εθνική Πινακοθήκη), εμπίπτουν στην κατηγορία εκείνων που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται βάσει της θρησκείας τους, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 1 του Ν. 927/1979, όπως τροποποιήθηκε με το Άρθρο 1 του Ν. 4285/2014.
Εάν τα εν λόγω έργα, που εκτίθενται σε δημόσιο χώρο (Εθνική Πινακοθήκη), ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που διεγείρουν σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, σύμφωνα με το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα (Νόμος 4619 /2019) (Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια).
Εάν τα εν λόγω έργα, που εκτίθενται σε δημόσιο χώρο (Εθνική Πινακοθήκη), ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που παραμορφώνουν εμβλήματα της κυριαρχίας του κράτους, σύμφωνα με το άρθρο 191Α του Ποινικού Κώδικα (Νόμος 4619/2019) - προσβολή συμβόλων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν:
- Τα Παράσημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως:
Το Τάγμα Αριστείας του Σωτήρος: Το παράσημο απονέμεται σε στρατιωτικούς που διακρίθηκαν στους αγώνες του Έθνους ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις στην ειρήνη για την προσφορά εξόχων υπηρεσιών προς την Πατρίδα. Εικονίζεται ο Χριστός ευλογών, του οποίου η μορφή σε έργο της "Σαγήνης του Αλλόκοτου" έχει παραμορφωθεί με έντονη αίσθηση αντιπάθειας και απέχθειας.
Το Τάγμα Αριστείας της Ευποιίας: Το παράσημο απονεμόταν σε γυναίκες και στρατιωτικούς. Εικονίζεται η Παναγία με τον Χριστό Βρεφοκρατούσα, εικόνα που σε έργο της "Σαγήνης του Αλλόκοτου" έχει παραμορφωθεί με έντονη αίσθηση αντιπάθειας και απέχθειας.
- Τα Πολεμικά Στρατιωτικά Μετάλλια, όπως:
Το Αριστείο Ανδρείας: Απονέμεται αποκλειστικά για ηρωική πράξη στο πεδίο της μάχης, που υπερβαίνει κατά πολύ την εκτέλεση του καλώς εννοούμενου καθήκοντος. Εικονίζεται η Παναγία με τον Χριστό Βρεφοκρατούσα, εικόνα που σε έργο της "Σαγήνης του Αλλόκοτου" έχει παραμορφωθεί με έντονη αίσθηση αντιπάθειας και απέχθειας.
-Με διαταγή του ΓΕΣ έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο στο στρατόπεδο της Σχολής Πεζικού ο Προστάτης του Στρατού Ξηράς, του οποίου η εικόνα σε έργο της "Σαγήνης του Αλλόκοτου" έχει παραμορφωθεί με έντονη αίσθηση αντιπάθειας και απέχθειας. Η εικόνα του έφιππου Αγίου Γεωργίου εμφανίζεται σε πλήθος Πολεμικών Σημαιών του ΥΠΕΘΑ, όπως στα: 14 Σύνταγμα Πεζικού, 32 Σύνταγμα Πεζικού, 2/39 Σύνταγμα Πεζικού, 40 Σύνταγμα Πεζικού, 53 Σύνταγμα Πεζικού, 71 Σύνταγμα Πεζικού, 121 Σύνταγμα Πεζικού, 132 Σύνταγμα Πεζικού, 136 Σύνταγμα Πεζικού, 511 Τάγμα Πεζικού, 529 Τάγμα Πεζικού, 555 Τάγμα Πεζικού, 569 Τάγμα Πεζικού, 572 Τάγμα Πεζικού, 574 Τάγμα Πεζικού, 602 Τάγμα Πεζικού, 603 Τάγμα Πεζικού.
-Σε θυρεό της Φρεγάτας "Έλλη" εικονίζεται η Παναγία Βρεφοκρατούσα τον Χριστό, η οποία σε έργο της "Σαγήνης του Αλλόκοτου" έχει παραμορφωθεί με έντονη αίσθηση αντιπάθειας και απέχθειας.
-Ο Άγιος Χριστόφορος θεωρείται προστάτης των αυτοκινητιστών, των οδοιπόρων και του Σώματος Εφοδιασμού-Μεταφορών του Στρατού, ενώ είναι και ο πολιούχος της πόλης του Αγρινίου. Η μορφή του σε έργο της "Σαγήνης του Αλλόκοτου" έχει παραμορφωθεί με έντονη αίσθηση αντιπάθειας και απέχθειας.
-Η Παναγία Σουμελά (Βρεφοκρατούσα τον Χριστό), το σύμβολο του Πόντου, η οποία σε έργο της "Σαγήνης του Αλλόκοτου" έχει παραμορφωθεί με έντονη αίσθηση αντιπάθειας και απέχθειας.
-Επιπλέον, μετά την απελευθέρωση, η Παναγία της Τήνου κατέστη σύμβολο της Κρητικής Επανάστασης, αλλά και κάθε αγώνα των Ελλήνων όπου και αν αυτός εξελισσόταν. Η μορφή της σε έργο της "Σαγήνης του Αλλόκοτου" έχει παραμορφωθεί με έντονη αίσθηση αντιπάθειας και απέχθειας.
Παρακαλούνται οι προς κοινοποίηση αποδέκτες για τις κατά την κρίση τους ενέργειες».