Δίκη Γρίβα: Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον 40χρονο - «Σε 8" πρόλαβε πέντε μαχαιριές»
Η εισαγγελέας απέρριψε τις αιτιάσεις του κατηγορούμενου περί μειωμένου καταλογισμού του λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων, ενώ ζήτησε την καταδίκη του για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Απορρίπτει η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της προς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, τις αιτιάσεις του κατηγορούμενου για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, περί μειωμένου καταλογισμού του λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων, ζητώντας παράλληλα την καταδίκη του για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Μιλώντας για το βράδυ του φόνου, ανέφερε:
«Από τις κάμερες αποδεικνύεται περίτρανα ότι ενήργησε ψύχραιμα, μεθοδικά και με νηφαλιότητα
22.24.21 σταθμεύει και κατεβαίνει από τη μοτοσικλέτα
22.24.26 βάζει το χέρι του στο μαχαίρι
Ένα δευτερόλεπτο μετά το έχει σε έκταση και γρήγορα κατευθύνεται στην Κυριακή. Χάνεται από το πεδίο της κάμερας 22.24.28. ο φρουρός βγαίνει 22.24.35 και το πρώτο που βλέπει είναι να αφαιρεί το μαχαίρι από την πλάτη της Κυριακής.
Ο κατηγορούμενος επικαλείται μειωμένο καταλογισμό, αλλά μέσα σε οκτώ δευτερόλεπτα πρόλαβε πέντε μαχαιριές σε καίρια σημεία».
Αναφερόμενη στη σχέση του δράστη και του θύματος τα χρόνια πριν τη δολοφονια, είπε:
«Ο κατηγορούμενος είναι ένα χειριστικο άτομο, ζηλεύει παθολογικά, εμμονικά την Κυριακή. Τη θεωρεί κτήμα του, ελέγχει την προσωπική της ζωή και προσπαθεί να την απομονώσει από το περιβάλλον της, το οποίο και πέτυχε. Σήμερα επιβεβαίωσε μάλιστα ότι κατείχε τελικά τους κωδικούς της της και έτσι εξηγείται πώς βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα. Της είχε κάνει δώρο smartwatch και την παρακολούθησε.
Η Κυριακή πίστευε ότι μπορεί να τον αλλάξει. Η ψευδαίσθηση αυτή πήγαζε από την ευγένεια της, την καλοσύνη, την ανεκτικότητα».
«Γιατί αυτοτραυματίστηκε; Κατά την κρίση μου συνειδητοποίησε ότι έχει σκοτώσει την Κυριακή δεδομένου ότι έχει πλήρη διαύγεια. Αν ήθελε να αυτοκτονήσει θα το είχε καταφέρει. Ήθελε είτε να τον λυπηθούν είτε να δημιουργήσει άλλοθι για την μείωση του καταλογισμού. Να πει ότι "να κι εγώ προσπάθησα να αυτοκτονήσω».
Για τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου περί μειωμένου καταλογισμού, ανέφερε ότι «μόνο μια φορά αναγράφεται διπολική διαταραχή στις διαγνώσεις του, η οποία όμως δεν προέκυψε κατόπιν εξέτασης ψυχιάτρου. Συνεπώς αποτελούν αναφορές του κατηγορούμενου". Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι και να υπήρχε τεκμηριωμένη διάγνωση για διπολική διαταραχή, αυτό δεν θα ήταν από μόνο του επαρκές για να θεμελιωθεί μείωση του καταλογισμού. Επικαλούμενη τις αναφορές των πραγματογνωμόνων, εισηγήθηκε προς το δικαστήριο να μην γίνουν δεκτά τα επιχειρήματα του περί μείωσης του καταλογισμού, αφού όπως ανέφερε "από το 2013 - 2023 προκύπτει ότι και οι επτά νοσηλείες του πραγματοποιούνται λόγω στερητικών συμπτωμάτων λόγω χρήσης ουσιών και όχι λόγω σοβαρής ψυχικής νόσου».
Αναλυτικά ολόκληρη η αγόρευση της εισαγγελέως
«Από την ακροαματική διαδικασία , τις καταθέσεις κλπ και σε συνδυασμό με την απολογία αποδείχθηκαν τα ακόλουθα.
Η δολοφονηθείσα Κυριακή Γρίβα γεννήθηκε στην Αθήνα, οι γονείς της χώρισαν όσο ήταν μικρή. Μαζί με την αδερφή της έμενε με την πατέρα της αλλά ήταν πολύ δεμένη και με τη μητέρα. Ποτέ δεν προσέφυγαν στα δικαστήρια, η επικοινωνία ήταν ελεύθερη.
Οι γονείς της Κυριακής και το περιβάλλον δίδαξαν στο κορίτσι τους ηθικές αξίες. Όλοι είπαν για ένα κορίτσι ευγενικό, καλοσυνάτο ... Ένα κορίτσι υπεύθυνο, με όνειρα. Λίγο πριν γνωρίσει τον κατηγορούμενο σκόπευε να παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής
Όλα αυτά μέχρι που γνωρίζει τον κατηγορούμενο. Η Κυριακή γοητεύτηκε από την εξωτερική του εμφάνιση και μετά από 7 μήνες συγκατοίκησαν.
Τέλη Φεβρουαρίου 2024 η σχέση λήγει εξαιτίας της κακοποιητικής συμπεριφοράς
Ο κατηγορούμενος όπως μας είπε η μητέρα της Κυριακής δεν έδειχνε ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα η ψυχική διαταραχή. Η κόρη της της είχε πει ότι είχε προβλήματα. Η μητέρα αναφέρθηκε στο πρώτο βίαιο ξέσπασμα με αφορμή το ότι μίλησε με ένα φίλο της στο δρόμο.
Τη χτύπησε, αλλά τότε η Κυριακή το θεώρησε κολακευτικό γιατί έδειχνε ότι ζηλεύει. Της έλεγε τι θα φορέσει, με ποιον θα μιλήσει... Η κακοποίηση κλιμακώθηκε σταδιακά με αποτέλεσμα η Κυριακή να μην έχει χρήματα γιατί τα σπαταλούσε για τον κατηγορούμενο, που δεν εργαζόταν από το 2022.
Λένε ότι έψαχνε ψυχίατρο για να του γράψει χαρτί να πάρει σύνταξη αναπηρίας.
Η αδερφή της Κυριακής μας επιβεβαίωσε την κακοποιητική συμπεριφορά, η σχέση τους διαταράχθηκε επειδή δεν ενέκρινε τον κατηγορούμενο.. μας κατέθεσε ότι η Κυριακή ερωτεύτηκε, αλλά ο κατηγορούμενος επεδείκνυε εμμονική αρρωστημένη ζήλια, για να την αποκόψει από το περιβάλλον της. Ακόμα και όταν μιλούσε η Κυριακή στο τηλέφωνο, αυτός έπρεπε να είναι παρών.
Μας είπε επίσης ότι το 2019 ο κατηγορούμενος την είχε χτυπήσει. Επίσης ότι το 2022 επιτέθηκε στην Κυριακή επειδή είχε διασκεδάσει χωρίς να είναι υπό την επίβλεψη του. Προσπάθησε να την πείσει να χωρίσουν, αλλά αυτή ένιωθε συναισθήματα. Παραδεχόταν όμως ότι είναι καταπιεστικός.
Τον τελευταίο χρόνο διαπίστωσε ότι η αδερφή της είχε φόβο για τον κατηγορούμενο.
Τραγική είναι η μεταφορική χρήση της λέξης χάνομαι που κατέληξε να γίνει πραγματικότητα.
Η μητέρα του κατηγορούμενου μας είπε τα εξής:
Εμφάνισε συμπτώματα κατάθλιψης μετά το στρατό, αν και ο ίδιος είπε στα 15. Μας είπε ότι μετά το στρατό ξεκίνησε την χρήση ηρωίνης. Έκτοτε έχει ψυχικές διαταραχές, διπολική διαταραχή κάνει απόπειρες αυτοκτονίας και μπαίνει συχνά στο ψυχιατρείο
Για τη σχέση μίλησε για σχέση εξάρτησης. Είπε ότι η Κυριακή γνώριζε για τα προβλήματα του κατηγορούμενου. Μας είπε ότι το 2023 ήταν η χειρότερη χρονιά του , απέδωσε την ανθρωποκτονία σε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα
Ο κατηγορούμενος είναι ένα χειριστικό άτομο, ζηλεύει παθολογικά, εμμονικά την Κυριακή. Τη θεωρεί κτήμα του, ελέγχει την προσωπική της ζωή και προσπαθεί να την απομονώσει από το περιβάλλον της, το οποίο και πέτυχε. Σήμερα επιβεβαίωσε μάλιστα ότι κατείχε τελικά τους κωδικούς της και έτσι εξηγείται πώς βρέθηκε στο ΑΤ. Της είχε κάνει δώρο smartwatch και την παρακολούθησε
Η Κυριακή πίστευε ότι μπορεί να τον αλλάξει. Η ψευδαίσθηση αυτή πήγαζε από την ευγένεια της, την καλοσύνη, την ανεκτικότητα
Το 2020 του έκανε μήνυση για απόπειρα βιασμού , αλλά δήλωσε στην αστυνομία ότι δεν επιθυμεί ιατροδικαστική εξέταση ούτε την ποινική του δίωξη, καταλήγοντας ότι θέλει να συνετιστεί. Η δικογραφία μπήκε στο αρχείο με εισαγγελική διάταξη
Η Κυριακή ήταν έγκυος, το ζευγάρι αποφάσισε να παντρευτεί. Αναφορικά με τη διακοπή της εγκυμοσύνης υποστηρίχθηκαν δύο απόψεις. Το περιβάλλον της Κυριακής λέει ότι απέβαλε από το ξύλο, η μητέρα του κατηγορούμενου λέει ότι το αποφάσισε η Κυριακή. Η απόφαση μάλιστα αυτή επηρέασε λέει ψυχολογικά το γιο της
Ότι κι αν ισχύει η ουσία είναι ότι μετά, αυτός βιαιοπράγησε εναντίον της για αυτό και αυτή πήγε στο τμήμα
Ο γάμος ακυρώνεται αλλά επανενώνονται μετά από ένα μήνα.
Το 2022 ο κατηγορούμενος απολύεται από τη δουλειά του. Το Πάσχα του 2022 χωρίζουν ξανά για δύο μήνες, και συνδέονται μετά ξανά. Ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Δαφνί, και η Κυριακή είναι δίπλα του και τον στηρίζει. Αυτή ενημερώνει τη μητέρα του για τα επεισόδια και τον συνοδεύει.
Πλέον όμως έχει εξαντληθεί συναισθηματικά, έχει εξαντληθεί ψυχικά, κουράστηκε να περιστρέφεται η ζωή της γύρω του
Τότε γράφει μια επιστολή, από το περιεχόμενο της οποίας αποδεικνύεται η κακοποιητική και χειριστική του συμπεριφορά.
Λέει "δεν μπορώ να κάτσω άλλο, έδωσα όσα είχα και παραπάνω. Στα έδωσα όλα και μόνο με πληγώνεις. Κάθε μέρα προσπαθούσα να σε θέλω και να μη θυμώνεις. Το παρακάνεις, αν αργήσω με το λεωφορείο επιτίθεσαι. (...) Δεν ξέρω αν θα αλλάξεις, ήθελα να αλλάξεις αλλά δεν θα είμαι εδώ να το δω. Δεν θα καταλάβεις ότι μετά από κάθε ξύλο σε έπιανα να τα βρούμε γιατί σε αγαπούσα"
Αναφορικά με την αμφισβήτηση της επιστολής, προσκομίστηκε από την οικογένεια της και άλλο δείγμα του γραφικού της χαρακτήρα. Είναι πανομοιότυπος ο γραφικός χαρακτήρας
Στα τέλη Φεβρουαρίου 2024 η Κυριακή διακόπτει τη σχέση, απηυδισμένη από τη συμπεριφορά του. Μετακόμισε σε άλλη περιοχή, έλεγε ότι θέλει να ξεκινήσει μονή της.
Αμέσως μετά, στις 9 Μαρτίου 2024 ο κατηγορούμενος πάει προσωρινά στην Άρτα, στο σπίτι του πατέρα του. Αποχώρησε από την Άρτα, ουσιαστικά τον έδιωξε ο πατέρας του, επειδή φοβήθηκε μήπως αυτοκτονήσει, στις 30 Μαρτίου 2024.
Ο πατέρας του λέει ότι ο κατηγορούμενος μια μέρα πριν πάει στην Αθήνα είδε στο facebook αναρτημένη φωτογραφία της Κυριακής με τον σύντροφό της κάτι που τον εξόργισε. Ποτέ όμως δεν αναρτήθηκε τέτοια φωτογραφία.
Η μόνη φωτογραφία που ανάρτησε η Κυριακή ήταν μια που ήταν μόνη της, με τη λεζάντα «ευτυχισμένη».
Αυτό ήταν που είδε και η φράση αυτή είναι εξοργίζει τον κατηγορούμενο. Φεύγει από την Άρτα και πάει στην Αθήνα στη μητέρα του. Την επόμενη μέρα της ζητά το αυτοκίνητο για να πάει στην Κυριακή, δεν του το δίνει και αυτός πάει με ταξί.
Η μητέρα λέει ότι μίλησε με την Κυριακή και της επιβεβαίωσε ότι είναι εκεί. Η Κυριακή της ζητά να πάει εκεί για να τον απομακρύνει. Δεν είναι λογικό να πήγε αυτοβούλως η μητέρα, θεωρώ ότι η Κυριακή την κάλεσε και της ζήτησε να έρθει. Θεωρώ επίσης ότι το βράδυ εκείνο, θεωρώ δεδομένο, ότι του καθιστά γνωστό ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επανασύνδεση.
Την 1/4, τη μέρα της δολοφονίας, η μητέρα του κατηγορούμενου μας είπε ο γιος της ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση, εξεδήλωσε την επιθυμία να πάει στο σπίτι του, στις 21.15 του τηλεφώνησε και του είπε να πάρει τα φάρμακα.
Τέλος Μαρτίου η Κυριακή έστειλε μήνυμα στον πρώην σύντροφό της, ήταν η πρώτη φορά που του έστειλε μήνυμα μετά από χρόνια.
Συναντήθηκαν στις 29 Μαρτίου, του ανέφερε την κακοποιητική συμπεριφορά που την είχαν οδηγήσει μέχρι και στην υποβολή έγκλησης εναντίον του.
Η Κυριακή Γρίβα συναντήθηκε ξανά στις 1/4 για καφέ, την πάει σπίτι της πλην όμως φτάνοντας εκεί βλέπουν τον κατηγορούμενο έξωθεν της κατοικίας της πάνω στη μοτοσικλέτα.
Η Κυριακή τρομοκρατείται, αρχίζει να φωνάζει. Ο φίλος της συμβουλεύει να πάνε στο αστυνομικό τμήμα, για να καταγγείλουν το περιστατικό.
Από τις κάμερες φαίνεται ότι μπήκαν στο τμήμα 22.16, ο σκοπός τους παραπέμπει εντός, μέσα μπαίνει μόνο η Κυριακή. Συνομίλησε με την αξιωματικό υπηρεσίας, στο χώρο ήταν και η επόπτρια. Τους ανέφερε ότι ο πρώην της την περίμενε έξω από το σπίτι, ότι έχει γίνει ξανά, ότι του έχει κάνει μήνυση παλιότερα, της απάντησαν ότι δεν υπάρχει περιπολικό να την πάει σπίτι. Τους λέει ότι θα καλέσει η ίδια την άμεση δράση για να πάει στο τμήμα να την παραλάβει περιπολικό
Δεν θα υπεισέλθω σε τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών, υπάρχει άλλη δικογραφία.
Ξεκινάν τα δύο τελευταία λεπτά της ζωής της Κυριακής. Συνομιλεί στο κινητό της με την μέση δράση, κινούμενη μπροστά από το τμήμα.
Εκεί δέχεται την αιφνιδιαστική επίθεση του κατηγορούμενου. Προφανώς την είχε παρακολουθήσει. Είχε σταθμεύσει τη μοτοσικλέτα του έξω από κοντινό κατάστημα και ήταν περίπου σε απόσταση δύο μέτρων από το φυλλάδιο του σκοπού.
Έπεσε με ορμή στην Κυριακή, έκανε χρήση μαχαιριού 20 εκατοστών. Κατάφερε πολλαπλά με σφοδρότητα χτυπήματα στο θώρακα και την πλάτη. Το θύμα έπεσε αιμόφυρτο και εξέπνευσε σχεδόν αμέσως
Από τις κάμερες αποδεικνύεται περίτρανα ότι ενήργησε ψύχραιμα, μεθοδικά και με νηφαλιότητα.
22.24.21 σταθμεύει και κατεβαίνει από τη μοτοσικλέτα.
22.24.26 βάζει το χέρι του στο μαχαίρι.
Ένα δευτερόλεπτο μετά το έχει σε έκταση και γρήγορα κατευθύνεται στην Κυριακή. Χάνεται από το πεδίο της κάμερας 22.24.28. ο φρουρός βγαίνει 22.24.35 και το πρώτο που βλέπει είναι να αφαιρεί το μαχαίρι από την πλάτη της Κυριακής.
Ο κατηγορούμενος επικαλείται μειωμένο καταλογισμό, αλλά μέσα σε οκτώ δευτερόλεπτα πρόλαβε πέντε μαχαιριές σε καίρια σημεία
Θεωρώ ότι οι πρώτες δύο ήταν στην πλάτη, μετά της έκανε άλλες δύο μπροστά και η τελευταία πάλι στην πλάτη
Ο κατηγορούμενος αμέσως μετά αυτοτραυματίζεται στο λαιμό, διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Τα τραύματα που προκάλεσε στον εαυτό του είναι επιφανειακά, δερματικά.
Γιατί αυτοτραυματίστηκε; Κατά την κρίση μου συνειδητοποίησε ότι έχει σκοτώσει την Κυριακή δεδομένου ότι έχει πλήρη διαύγεια. Αν ήθελε να αυτοκτονήσει θα το είχε καταφέρει. Ήθελε είτε να τον λυπηθούν είτε να δημιουργήσει άλλοθι για την μείωση του καταλογισμού. Να πει ότι "να κι εγώ προσπάθησα να αυτοκτονήσω"
Ο κατηγορούμενος έφερε τρία θλαστικά τραύματα στον τράχηλο και κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία
Σε ειδική θήκη στη μοτοσικλέτα υπήρχε το κινητό του τηλέφωνο. Είμαι πεπεισμένη ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις και τον τόπο που ήταν η Κυριακή, αφού γνώριζε τους κωδικούς της.
Δεν φαίνεται να έχει σταθμεύσει, ήξερε που είναι η Κυριακή.
Είναι τόσο άρρωστος, όχι άρρωστος ψυχικά, άρρωστος με παθολογική ζήλια , αγάπη , δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω...
Περί του αυτοτελούς ισχυρισμού για μειωμένο καταλογισμό.
Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι πάσχει από διπολική διαταραχή με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η συνείδηση του να αντιληφθεί το άδικο. Η διπολική διαταραχή σε συνδυασμό με το αλκοόλ και τα χάπια, λέει ο κατηγορούμενος, τον οδήγησαν στο να μην αντιληφθεί το άδικο της πράξης του.
Ο ποινικός κώδικας απαιτεί ένα βιολογικό και ένα ψυχολογικό στοιχείο: διατάραξη συνείδησης και αδυναμία κατανόησης του άδικου.
Για τις ψυχικές διαταραχές να ξεκαθαρίσουμε ότι στο νομό δίνεται ένας γενικός ορισμός, αλλά με βάση τη νομολογία είναι δεδομένο ότι σε αυτές τις διαταραχές περιλαμβάνονται οι ψυχώσεις , εγκεφαλικές κακώσεις, ενδογενείς ψυχώσεις με χαρακτηριστικό τις ψευδαισθήσεις ή τις παραληρηματικές ιδέες. Ακόμα όμως και σε αυτές τις ψυχώσεις, ο αποκλεισμός της ικανότητας για καταλογισμό καταφάσκεται όταν η ψύχωση είναι ενεργή τη στιγμή του εγκλήματος.
Ο καταλογισμός αίρεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, με μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ.
Μόνο μια φορά αναγράφεται διπολική διαταραχή στις διαγνώσεις του, η οποία όμως δεν προέκυψε κατόπιν εξέτασης ψυχιάτρου. Συνεπώς αποτελούν αναφορές του κατηγορούμενου. Είναι σαφές ότι η διάγνωση αυτή προέκυψε μόνο από τις αναφορές του ασθενούς
Από το 2013 - 2023 προκύπτει ότι και οι επτά νοσηλείες του πραγματοποιούνται λόγω στερητικών συμπτωμάτων λόγω χρήσης ουσιών και όχι λόγω σοβαρής ψυχικής νόσου. Στο μόνο έγγραφο που αναγράφεται διπολική διαταραχή είναι στη συνταγογράφηση φαρμακευτικών σκευασμάτων. Από τις καταθέσεις όμως προκύπτει ότι προκειμένου οι γιατροί να συνταγογραφήσουν αντιψυχωτικά φάρμακα, αναγκάζονται να επιλέγουν παθήσεις που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα
Ο μόνος γιατρός που διέγνωσε διπολική διαταραχή είναι ο θεράπων γιατρός του, ψυχίατρος στις φυλακές κορυδαλλού. Μας είπε ωστόσο ότι δεν παρουσίαζε ψυχωσικά συμπτώματα κατά την τέλεση της πράξης. Ξεκαθάρισε επίσης ότι η διπολική διαταραχή δεν συνεπάγεται από μόνη της την άρση του καταλογισμού.
Οι ισχυρισμοί του καταρρίπτονται από την έκθεση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, του επιστήμονα που διορίστηκε από την ανακρίτρια.
"Δεν δικαιολογείται από τις ποσότητες και το είδος των χαπιών μέθη, ενώ τέτοια φάρμακα κατανάλωνε επί χρόνια". Ο ίδιος λέει ότι κάθε μέρα κατανάλωνε δύο ποτήρια αλκοόλ. Γιατί τόσα χρόνια δεν σκότωνε;
Στο νοσοκομείο, αμέσως μετά το έγκλημα, ήταν σε εγρήγορση και ανέφερε κανονικά τα στοιχεία του. Μέτρησε και το επίπεδο συνείδησης του και το βρήκε άριστο.
Άλλα σημεία που θεμελιώνουν ότι δεν υπάρχει λόγος μείωσης του καταλογισμού.
2/4/24 ζήτησε να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει καμία αντιληπτική διαταραχή.
Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι σε κάποιο σημείο της τέλεσης του εγκλήματος ωθήθηκε από κάποια σοβαρή νόσο που να μειώνει τον καταλογισμό του. Οι νοσηλείες του πραγματοποιούνταν λόγω στερητικών συμπτωμάτων. Συνεπώς δεν υφίσταται ούτε διπολική διαταραχή. Καμία ψυχική διαταραχή δεν τον οδήγησε στο τμήμα. Ενήργησε μεθοδικά, με οργάνωση και νηφαλιότητα. Πήγε από το Αιγάλεω στους Αγίους Αναργύρους, όχι για να αυτοκτονήσει αλλά παρακολουθώντας τη με το gps πάει στο σπίτι της για να τη σκοτώσει. Πάνε στο ΑΤ αλλά αυτός δεν τους ακολουθήσε. Ενεργοποίησε πάλι το gps και βλέπει ότι βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα.
Από το βιντεοληπτικό υλικό αποδεικνύεται ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο κάθε πράξης. Αιφνιδιάζει την Κυριακή, επιταχύνει το βήμα του, για αυτό κινείται τόσο γρήγορα για να μη γίνει αντιληπτός. Οδηγεί, παρκάρει, κινείται με ακρίβεια. Το έχει σχεδιάσει. Έχει πάρει το μαχαίρι, το έβαλε στη θήκη Δεν είναι πιστευτό ότι ήθελε να αυτοκτονήσει.
Γιατί ωθήθηκε σε αυτή την πράξη; Η αιτία είναι.
Το θεωρώ ερωτικό έγκλημα, έγκλημα πάθους. Έχει αναπτύξει αισθήματα εκδίκησης, θυμού. Ήθελε να εκδικηθεί τη Γρίβα . Δεν του άρεσε ότι ένιωθε γαλήνη χωρίς την παρουσία του. Θεωρώ δεδομένο ότι του απέκλεισε κάθε περίπτωση επανασύνδεσης. Αυτό τον ώθησε, να την εκδικηθεί, να μην την έχει κανένας άλλος και καμία ψυχική διαταραχή δεν τον οδήγησε.
Προτείνω την ενοχή του για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, οπλοφορία και οπλοχρησία. Να απαλλαγεί για την κατοχή ναρκωτικών
Θέλω να κλείσω με μια φράση της μητέρας που είπε ότι η Κυριακή του πρόσφερε την αγάπη της και αυτός την ανταπέδωσε με πέντε μαχαιριές.»

