Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, θα έχει το απόγευμα της Τετάρτης στο Παρίσι, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν στις αγορές προϊόντων, στο χονδρικό εμπόριο, στον κατασκευαστικό κλάδο, στον τραπεζικό τομέα, στα ΚΕΠ επιχειρήσεων (One Stop Shops), στην αγορά εργασίας, στις προμήθειες του Δημοσίου και στους μηχανισμούς καταπολέμησης της διαφθοράς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, δεδομένης της κυβερνητικής βούλησης για βαθιές τομές, σε συνεργασία με διεθνείς θεσμούς που διαθέτουν την τεχνογνωσία και την δυνατότητα επίβλεψης της εφαρμογής τους και οι οποίοι τάσσονται αρωγοί στη μεταρρυθμιστική πολιτική της κυβέρνησης, η συνάντηση του υπουργού με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ γίνεται σε μια κομβική στιγμή της μεταρρυθμιστικής πορείας της χώρας.

Η συνάντηση δε, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας της κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ, η οποία έχει στόχο τον άρτιο σχεδιασμό σημαντικών μεταρρυθμίσεων, που είναι αναγκαίες στη χώρα και η εφαρμογή των οποίων αποτελεί πολιτική της κυβέρνησης.

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός Οικονομικών θα σταματήσει στο Παρίσι, ενώ θα είναι καθ’ οδόν για το Λουξεμβούργο, όπου θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις