Να και μία κρίση που δεν ζημίωσε τις τηλεπικοινωνίες και το Home entertainment. Η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού έχει πλήξει και θα πλήξει ακόμα περισσότερο σχεδόν όλους τους κλάδους. Και λέμε σχεδόν όλους καθώς η κινητή τηλεφωνία, η τηλεόραση, οι νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά δίκτυα ευνοούνται από το αναγκαστικό social distancing.

Μπορεί οι αρμόδιες επιτροπές να μην έχουν εγκρίνει ακόμα επίσημα την μεταβίβαση έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ της πώλησης της Forthnet στην United Group του ομίλου BC Partners αλλά αναμφισβήτητα είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις των τελευταίων εβδομάδων στον χώρο.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η Forthnet  στο τέλος του 2019, μέσω της Nova διέθετε 892 χιλιάδες συνδρομές, 660 χιλ. μοναδικούς πελάτες και συνολικά 457 χιλιάδες συνδρομητές PayTV (NOVA) έχοντας πάντα παράλληλα μεγάλα διαφυγόντα κέρδη όπως και η Cosmote  από τα πειρατικά δίκτυα hosting και παροχής του σήματός των.

Από το 2017, και με την Cosmote να κερδίζει διαρκώς έδαφος, η Forthnet αναζητούσε ενισχύσεις και το deal με την United Group παρέχει ρευστότητα, know-how και αύρα επανεκκίνησης

Ο κ. Νίκος Σταθόπουλος πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της BC Partners, έγινε γνωστός στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά όταν το 2004,  με την BC group την APAX Partners, εξαγόρασε την ΤΙM Hellas, σήμερα Wind Ελλάς, που αργότερα πουλήθηκε στον Αιγύπτιο επιχειρηματία Σαουίρις και στην συνέχεια από τα χέρια του πέρασε στους σημερινούς μετόχους της.

Επίσης η BC Partners με τον κ. Σταθόπουλο το 2015 εξαγόρασε την φαρμακοβιομηχανία Pharmathen.
Σύμφωνα δε με το ρεπορτάζ στο χώρο των Τηλεπικοινωνιών που έρχεται από τις άλλες χώρες της βαλκανικής , η United Group με βασικό μέτοχο την BC Partners απέκτησε την Vivacom, μία πολύ μεγάλη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της Βουλγαρίας, η οποία έχει εξαγοράσει την Telekom Albania από τον ΟΤΕ, ενώ της ανήκει και η κροατική Tele2. Αυτές ή μόνο οι κινήσεις έφεραν στο “τραπέζι” περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το συνολικό ποσό που έχει επενδύσει η BC Partners μέσω της United Group φθάνει τα 4 δις. ευρώ σε μία σειρά τοποθετήσεων στον κλάδο.

Η United Group έχει πλέον δραστηριότητα σε Ελλάδα, Σερβία, Σλοβακία, Κροατία, Βουλγαρία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία στις τηλεπικοινωνίες και τη συνδρομητική τηλεόραση.

Ο κ. Σταθόπουλος όμως έχοντας την προ πολλών ετών εμπειρία στην κινητή τηλεφωνία γνωρίζει καλά την συζήτηση που έχει ανοίξει ακόμα και από αυτήν την ίδια την επιτροπή ανταγωνισμού  για την ανάγκη ενός τετάρτου παρόχου κινητής τηλεφωνίας. Μία τέταρτη εταιρεία που θα αύξανε τον ανταγωνισμό και θα μείωνε τις τιμές επ ωφελεία των καταναλωτών.

Πιθανότατα βέβαια η ανανεωμένη Forthnet θα επιδιώξει να μπει στην κινητή τηλεφωνία μέσω της Vodafone  ως εικονικός πάροχος και εκμεταλλευόμενη τη μεγάλη database πελατών. Η εικόνα όμως, το παζλ δεν έχει ολοκληρωθεί.

Οι νέες άδειες για τις εταιρείες στοιχηματισμού το επόμενο διάστημα, και η αναδυόμενη αγορά στοιχηματισμού στα esports ανεβάζουν τον συντελεστή ενδιαφέροντος τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις εταιρείες νέων τεχνολογιών με εμπειρία και τεχνογνωσία στους συγκεκριμένους τομείς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις