Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΝΕΧ, Πάνο Ξενοκώστα, με αφορμή την ολοκλήρωση της συμβολαιογραφικής πράξης μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε. στον νέο επενδυτή. Οι δυο άνδρες να εξετάζουν τα «βήματα» που απομένουν για την ολοκλήρωση της αγοράς, που τόσο η κυβέρνηση όσο και οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία ελπίζουν να τους βγάλει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται επί σχεδόν μία δεκαετία.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε η συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης των μετοχών της εταιρίας ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε. (ιδιοκτήτριας των Ναυπηγείων Ελευσίνας), στην εταιρία συμφερόντων του κυρίου Ξενοκώστα, με σκοπό την εξυγίανση της εταιρίας και τη μεταβίβαση μέσω του άρθρου 106βδ στον νέο επενδυτή. Η διαδικασία του “Due Diligence” που ζήτησε η DFC έχει ήδη ξεκινήσει και με τροπολογία που ψηφίσαμε στη Βουλή δώσαμε παράταση στο πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού ώστε να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και όλη τη διαδικασία. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα φτάσουμε στην οριστική λύση του προβλήματος και η ναυπηγική βιομηχανία θα αναγεννηθεί ξανά στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο κ. Ξενοκώστας επεσήμανε: «Ευχαριστούμε την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, τον κ. Γεωργιάδη και τον υφυπουργό, κ. Παπαθανάση και την κυβέρνηση που είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια που θα ευδοκιμήσει τους επόμενους μήνες. Αισιοδοξούμε όλοι μαζί να δούμε σύντομα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας να κερδίσουν τη θέση που τους αξίζει στην παγκόσμια αγορά».

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Ιουλίου 2020, ο κ. Ξενοκώστας, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ο ίδιος είχε τονίσει ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι θέσεις εργασίας στα Ναυπηγεία. «Όπως και στο Νεώριο, δεν ήρθαμε εδώ για να μειώσουμε θέσεις αλλά για να τις διπλασιάσουμε και τριπλασιάσουμε. Και να ξαναδώ και να ξαναβλέπουμε όλοι το χαμόγελο που έχετε σήμερα στα πρόσωπά σας να είναι μόνιμο από εδώ και πέρα. Γιατί εδώ θα δουλέψουμε τα επόμενα χρόνια όχι για τον εαυτό μας αλλά για την παρακαταθήκη που θ’ αφήσουμε στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές. Γιατί η Ελλάδα αξίζει να είναι ψηλά και τα ναυπηγεία της στη Νο1 θέση», είχε πει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις