Στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην παράταση της προθεσμίας για τα αδήλωτα τετραγωνικά αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει μέσα στην ημέρα με τον αρμόδιο υπουργό να δηλώνει στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι δίνεται στους πολίτες η τελευταία ευκαιρία για να ρυθμίσουν αυτή την εκκρεμότητα..

«Σκοπός αυτής της ρύθμισης είναι να βάλουμε τέλος σε μια λαθεμένη κατάσταση, με την οποία, όπως αποδείχτηκε εκατομμύρια σπίτια έχουν δηλωμένα λιγότερα τετραγωνικά στους δήμους από ό,τι στο Ε9 τους. Έτσι δήμοι και κράτος χάνουν δεκάδες εκατομμύρια χρήματα», τόνισε ο υπουργό.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τονίζει ότι «κανένας πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται ένοχος. Πρέπει να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών, όπως επίσης και αλληλοσεβασμός. Δόθηκε η παράταση στις δηλώσεις των αδήλωτων τετραγωνικών, ώστε να οικοδομηθεί από εδώ και στο εξής μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών. Πρέπει όλοι, λογιστές, μηχανικοί, αλλά και όσοι έχουμε ηλικιωμένους στο στενό μας περιβάλλον να τους βοηθήσουμε να κάνουν την αίτηση. Θα είναι κέρδος για τους πολίτες, το κράτος και την κοινωνία», κατέληξε.

Θεοδωρικάκος : «Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί κάθε σπιθαμή από τη γη, τον αέρα και το νερό της»

Μιλώντας και σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός έχει χαράξει και υλοποιεί ξεκάθαρη στρατηγική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιδοθεί σε έναν τεράστιο διπλωματικό μαραθώνιο και βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος, τόσο με τον Αμερικανό πρόεδρος, ο οποίος έχει εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που έχουν προκύψει, όσο και με την ηγεσία της Ευρώπης, δηλαδή τον Εμανουέλ Μακρόν και την Άνγκελα Μέρκελ».

Ο υπουργός επεσήμανε ότι «η Ελλάδα δρα με βάση το διεθνές δίκαιο και απαιτεί να μπει τέλος στις προκλήσεις. Διάλογος με προκλήσεις δεν μπορεί να υπάρξει. Θέλουμε να κάνουμε διάλογο για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να μπει τέλος στην τουρκική προκλητικότητα και την επιθετική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο». Επιπλέον, τόνισε ότι «όλοι έχουν δείξει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης» και ότι «όλοι είμαστε ενωμένοι».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις