Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα τα μεσάνυχτα οι εργαζόμενοι στο χώρο της εστίασης. Όπως ανέφεραν οι επαγγελματίες του χώρου,  θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Ζητούν επαναφορά του ωραρίου, επιδοτήσεις και μείωση ΦΠΑ.

Για «συντριβή του κλάδου της εστίασης» κάνουν λόγο επαγγελματίες του χώρου, που καλούν απόψε σε συμβολική μεταμεσονύχτια εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, απαιτώντας από την πολιτεία να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Την κινητοποίηση συντονίζει ο «Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης», υπό το σύνθημα-ομπρέλα «Support Hospitality», που θυμίζει το μαζικότατο κίνημα Support Art Workers των εργαζόμενων του πολιτισμού.

Στην πρωτοβουλία, που ξεκίνησε πέρυσι την άνοιξη από μικρά καταστήματα κυρίως από το κέντρο της Αθήνας, συμμετέχουν πλέον πολλές εκατοντάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ενώ δεν περιλαμβάνονται οι μεγάλες πίστες, τα κλαμπ, οι αλυσίδες ταχυφαγείων κ.λπ. Ένα από τα βασικά τους αιτήματα είναι η κατάργηση του οριζόντιου μέτρου του ωραρίου, ώστε οι περιορισμοί να γίνονται με βάση την αρχή της αναλογικότητας.

Οι επιχειρηματίες ζητούν να μην κλείνουν όλοι ανεξαιρέτως τα μεσάνυχτα, αλλά να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιότητες κάθε χώρου, με βάση τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ), τα τετραγωνικά μέτρα, ο συνδυασμός εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. «Δεν είναι δυνατόν τόσα μικρά στέκια που έχει αυτή η πόλη, από μπαράκια και μεζεδοπωλεία μέχρι το καφενείο της γειτονιάς, να εξισώνονται με τα μεγάλα νυχτερινά κέντρα που είναι αμιγούς διασκέδασης», μας λέει η Μαρία Μποτονάκη εκ μέρους του συντονιστικού της πρωτοβουλίας.

Εικόνες συνωστισμού σε κλαμπ και μπαρ στις Σέρρες

Εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά καταστήματα εστίασης στις Σέρρες. Δεν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας ενώ τα μέλη του προσωπικού φαίνεται να φορούν μάσκα μόνο όταν αντιλαμβάνονται πως κάποιος θαμώνας βιντεοσκοπεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι θαμώνες καταφτάνουν από τη Θεσσαλονίκη.

Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στη διασκέδαση, οι Θεσσαλονικείς δεν φαίνονται πρόθυμοι να ακολουθήσουν τις οδηγίες για την αποφυγή έξαρσης της πανδημίας.  Οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας, εγκαταλείπουν την πόλη κάθε βράδυ, ειδικά τα Σαββατοκύριακα και κατακλύζουν τα μπαρ και τα κλαμπ των Σερρών. Σε συνδυασμό με τους ντόπιους και τους φοιτητές, προκαλούν το φαινόμενο του συγχρωτισμού. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Τέτοιες εικόνες κατακλύζουν καθημερινά τα social media και φυσικά εμπνέουν μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς οι οποίοι εξήγγειλαν ότι θα αυξηθούν οι έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης και όχι μόνο με σκοπό να περιοριστεί όσο πιο σύντομα γίνεται η έξαρση της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις