Στην κυκλοφορία δόθηκαν τα νέα χαρτονομίσματα των 5 ευρώ. Πρόκειται για τα πρώτα χαρτονομίσματα με την υπογραφή της νέας επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Μάλιστα, η κ. Λαγκάρντ φωτογραφήθηκε με καμάρι με τα νέα χαρτονομίσματα που πλέον θα έχουν την δική της υπογραφή και όχι του προκατόχου της, Μάριο Ντράγκι.

Τον Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχε ανακοινώσει την κυκλοφορία των νέων χαρτονομισμάτων των 5 και 10 ευρώ, μέσω Twitter. Στη δημοσίευση, μάλιστα, ανήρτησε και το νέο 5εύρω με την υπογραφή της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στο τιμόνι της ΕΚΤ.

Η ανάρτηση για τα χαρτονομίσματα με την Κριστίν Λαγκάρντ

«Είναι εδώ! Μόλις λάβαμε τα πρώτα χαρτονομίσματα τα οποία έχουν την υπογραφή της προέδρου Κριστίν Λαγκάρντ. Το χαρτονόμισμα των 5 και 10 ευρώ θα είναι τα πρώτα με τη νέα υπογραφή που θα κυκλοφορήσουν, την ερχόμενη εβδομάδα», γράφει η ΕΚΤ.

Η υπογραφή της Λαγκάρντ:

Το δικό της σχόλιο έκανε και η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία φωτογραφήθηκε με το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ στο χέρι. «Τον περασμένο Νοέμβριο παρείχα υπέγραψα για εκτύπωση σε χαρτονομίσματα – ήταν υπέροχο να βλέπω το τελικό προϊόν αυτήν την εβδομάδα. Τα χαρτονομίσματα του ευρώ αποτελούν σύμβολο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που λειτουργεί ως καθημερινή υπενθύμιση του τι έχουμε επιτύχει μαζί», ανέφερε η Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις