Γιάννης Βρούτσης: Υπολογίζονται στους 380.000 οι μακροχρόνια άνεργοι πριν την 1 Μαρτίου 2019 οι οποίοι δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας όπως επισήμανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Λασκαράτος ρωτώντας τον υπουργό αν θα υπάρξει προστασία και γι αυτούς. Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης απάντησε ότι “είναι ότι πιο ασφαλές ως δίκτυ κοινωνικής προστασία το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που συνδιαστικά και με το επίδομα παιδιού το ονομαζόμενο Α21 το οποίο καλύπτει 800.000 οικογενειών, έρχεται να δημιουργήσει ένα ασφαλές διχτυ προστασίας για όλους τους Ελληνες”  και στο  ερώτημα του Δημοσιογράφου αν υπάρχουν ξεκρέμαστοι πολίτες είπε “όχι δεν υπάρχουν κ.Λασκαράτο, όποιος πολίτης έχει μειωμένα εισοδήματα μπορεί να προσφεύγει στην κάλυψη του Α21 και στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα”. Θυμίζουμε ότι το ελάχιστο εγγυμένο εισόδημα είναι από 200 ευρώ τον μήνα.

Το δώρο Χριστουγέννων 2020

Τροπολογία που θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας για την πληρωμή σε 5 δόσεις, αντί για 2, των ασφαλιστικών οφειλών που προέκυψαν από την εκκαθάριση των περσινών εισφορών για πάνω από 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην ΕΡΤ. Ακόμη, ο κ. Βρούτσης γνωστοποίησε πως αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους κληρονόμους που δικαιούνται αναδρομικά, και τα χρήματα είναι πολύ πιθανό να αποδοθούν έως το τέλος του χρόνου, ξεκαθάρισε ότι το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου με βάση τον πραγματικό μισθό που έλαβε ο εργαζόμενος, ενώ τόνισε ότι απόψε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των δικαιολογητικών για τις αναστολές από τις επιχειρήσεις. Επιπλέον ενημέρωσε ότι η άδεια αναψυχής με νομοθετική ρύθμιση θα μετατεθεί για το ’21 για όσους εργαζόμενους μπήκαν σε αναστολή τον Δεκέμβριο.

Όπως είπε ο υπουργός, με εκκαθάριση και των τελευταίων ασφαλιστικών εισφορών του 2019, έχουν προκύψει χρεωστικά σημειώματα για 800.343 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες -μεσοσταθμικά 1.300 ευρώ -που θα έπρεπε να πληρωθούν σε δύο δόσεις τέλος Νοεμβρίου και τέλος Δεκεμβρίου. Με τροπολογία που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ενημέρωσε ο υπουργός, οι δόσεις γίνονται πέντε και ξεκινάνε από 31 Μαρτίου του ’21.

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα για τους κληρονόμους των αναδρομικών θα ανοίξει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ίσως και την Τρίτη μόνο με ηλεκτρονική αίτηση και αφορά 172.222 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων. Όσον αφορά στα χρήματα, είπε ότι είναι πολύ πιθανό να δοθούν έως το τέλος του χρόνου, σημειώνοντας ότι είναι διασφαλισμένα και περιμένουν να αντιστοιχηθούν με τις αιτήσεις που θα γίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους κληρονόμους.

Το δώρο των Χριστουγέννων θα δοθεί κανονικά στις 21 Δεκεμβρίου, με βάση τον πραγματικό μισθό που έλαβε ο εργαζόμενος στην τσέπη του ενημέρωσε και η ενίσχυση του κράτους θα δοθεί στο ποσό των αναστολών είτε τα 534 είτε τα 800 ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις