Αλλαγές στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, καθώς στην πρώτη θέση πέρασε πλέον ο Έλον Μασκ, με την περιουσία του να ξεπερνά τα 185 δισεκατομμύρια δολάρια. Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το CNBC, η άνοδος που σημείωσε την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 η μετοχή της Tesla, έδωσε ώθηση στον Μασκ να ξεπεράσει τον Τζεφ Μπέζος ο οποίος ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο από το 2017, με περιουσία κοντά στα 184 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αύξηση του πλούτου του Μασκ κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, αποτελεί την ταχύτερη άνοδο στη λίστα των πλουσίων. Παρά τα αστρονομικά του κέρδη ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα υλικά αγαθά.

Ο Μασκ στις αρχές του 2020 είχε αξία περίπου 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μόλις που έμπαινε στη λίστα με τους 50 πλουσιότερους του κόσμου. Τον Ιούλιο, ο Έλον Μασκ ξεπέρασε τον Γουόρεν Μπάφετ και έγινε ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος. Τον Νοέμβριο, πέρασε τον Μπιλ Γκέιτς και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους. Ο Μασκ ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την περιουσία του τους τελευταίους 12 μήνες από ό,τι είναι ολόκληρη η καθαρή αξία του Μπιλ Γκέιτς, δηλαδή πάνω από 132 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εμπορική αξία της Tesla έχει αυξηθεί στα 737,6 δισ. δολάρια.

Μασκ: «Περίεργο… Πίσω στη δουλειά τώρα!»

Ο Έλον Μασκ αντέδρασε στην είδηση… απαντώντας σε έναν χρήστη του Twitter που μοιράστηκε σχετικό ποστ. «Περίεργο… Πίσω στη δουλειά τώρα» απάντησε.


Ο Έλον Μασκ (Elon Reeve Musk, το πλήρες όνομά του) είναι επιχειρηματίας, μηχανικός και εφευρέτης, με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, και με νοτιοαφρικανική, καναδική και αμερικανική υπηκοότητα, καθώς και μηχανικός και εφευρέτης. Είναι ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογίας για τη διαστημική εταιρεία SpaceX, της οποίας είναι επίσης ο ιδρυτής, καθώς και ο γενικός Διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας Tesla, Inc. (πρώην Tesla Motors), και ο πρόεδρος της SolarCity. Είναι επίσης συνιδρυτής των Tesla, Inc. και Zip2 και PayPal.

Ανάμεσα στις διάφορες δραστηριότητες του, έχει επίσης οραματιστεί ένα σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας με την ονομασία Hyperloop, έχει προτείνει ένα υπερηχητικό αεροσκάφος με ηλεκτρική προώθηση, καθώς επίσης είναι και ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της ανθρώπινης εξερεύνησης του πλανήτη Άρη.

Λίγα λόγια για τον Μπέζος

Ο Τζεφ Μπέζος, είναι Αμερικανός επιχειρηματίας της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου, επενδυτής και επιστήμονας της πληροφορικής. Είναι γνωστός ως ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon.com, της μεγαλύτερης λιανεμπορικής εταιρείας στον κόσμο με πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου. Η εταιρεία ξεκίνησε ως διαδικτυακή εταιρεία εμπορίας βιβλίων και επεκτάθηκε σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών. Η Amazon.com αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων και τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών υποδομής, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Amazon.

Τα υπόλοιπα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα του Μπέζος, περιλαμβάνουν την αεροδιαστημική και τις εφημερίδες. Είναι ο ιδρυτής και κατασκευστής της εταιρείας «Blue Origin», (ιδρύθηκε το 2000) η οποία πραγματοποίησε δοκιμαστικές πτήσεις στο διάστημα που ξεκίνησαν το 2015 και κάνοντας σχέδια για διαστημικές πτήσεις ανθρώπων, τα οποία ξεκίνησαν το 2015. Το 2013 ο Μπέζος αγόρασε την εφημερίδα «The Washington Post». Η εταιρεία «Bezos Expeditions» διαχειρίζεται έναν σημαντικό αριθμό άλλων επιχειρηματικών επενδύσεων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις