Τις τελευταίες 24 ώρες, το κρυπτονόμισμα μειώθηκε κατά περισσότερο από 8.000 $ σε 32.400 $, πτώση άνω του 20% δικαιώνοντας πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του Τμήματος Επενδύσεων της Bank of America Michael Hartnett που έχει χαρακτηρίσει την άνοδο των τελευταίων ημερών “Μητέρα όλων του φουσκών”

Το Bitcoin κινήθηκε για τελευταία φορά ελαφρώς κοντά στα 35.380 δολάρια με ρεκόρ για κάποιες ώρες ρεκόρ τις 41.962 δολάρια στις 8 Ιανουαρίου.

Η τιμή του Bitcoin 15.42 ώρα Ελλάδος Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Δεν είναι σαφές εάν επηρέασαν την πορεία του του νομίσματος οι πωλήσεις από την πλευρά των miners ( προγραμματιστές που το παράγουν) ή όσοι είχαν τοποθετηθεί εδώ και καιρό προκειμένου να αποκομίσουν τα κέρδη της τρελής ανόδου του τελευταίου διαστήματος.

Είναι γεγονός πάντως ότι την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέρθηκαν τεράστιες ποσότητες κρυπτονομισμάτων από άγνωστα ηλεκτρονικά πορτοφόλια στα ανταλλακτήρια.

Τα δεδομένα που παρέχονται από την εταιρεία ανάλυσης CryptoQuant με έδρα τη Νότια Κορέα δείχνουν ότι οι πωλήσεις από την πλευρά των miners συνέβαλαν στην πτώση των τιμών. Ο μέσος όρος των 30 ημερών του δείκτη θέσης των  miners (MPI) το αποδεικνύει ενώ ακολούθησαν και πωλήσεις πανικού κυρίως στο ανταλλακτήριο Coinbase που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Μια εντολή πώλησης 180 bitcoin στο Coinbase κατέβασε γρήγορα την τιμή κατά 1.200 δολάρια όπως σημείωσε ο ειδικός στα κρυπτονομίσματα @lightcrypto κάτι που δείχνει και πόσο ασταθής είναι η συγκεκριμένη αγορά.

Λάδι στη φωτιά έριξε και ένα σχόλιο του CIO Scott Minerd του Guggenheim Partners  στο twitter που έγραψε ότι “η απότομη άνοδος του bitcoin είναι “μη βιώσιμη” και ότι το νόμισμα είναι ευάλωτο σε μία πτώση με τον τεχνικό στόχο των 35 χιλιάδων δολαρίων να έχει επιτευχθεί είναι ώρα να αποσυρθούν κάποια χρήματα”

Τέτοιου είδους δηλώσεις έχουν προκαλέσει φόβο στην αγορά σύμφωνα με τον Matthew Dibb, συνιδρυτή και COO της Stack Funds . Πολλοί παρατηρητές πιστεύουν ότι η πτώση των τιμών είναι μία υγιής διόρθωση, ώστε “να χαλαρώσει λίγο η αγορά όπως συμπληρώνει ο Patrick Heusser, επικεφαλής διαπραγμάτευσης της Crypto Broker AG με έδρα τη Ζυρίχη.

«Οι προοπτικές παραμένουν εξαιρετικά εποικοδομητικές, αλλά δεν θα αποκλείσουμε το ενδεχόμενο υποχώρησης στα επίπεδα των 20.000 δολαρίων που ήταν και ο προηγούμενος σταθμός ανόδου του κρυπτονομισματος», πρόσθεσε ο Kruger.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις