Η ΓΕΚ Τέρνα του επιχειρηματία Γιώργου Περιστέρη συμμετείχε στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου κατά 80 εκατομμυρίων ευρώ της Optima Bank, με ένα ποσό που πληροφορίες το τοποθετούν στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Πιο αναλυτικά, η τράπεζα πραγματοποίησε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία καλύφθηκε πλήρως με συμμετοχή πολλών νέων μετόχων ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου τα μισά από τα 80 εκατομμύρια προήλθαν από την οικογένεια των βασικών μετόχων και τα υπόλοιπα από εγχώριους επιχειρηματίες και θεσμικά χαρτοφυλάκια. Μεταξύ των επενδυτών ήταν και ο επιχειρηματίας Γιώργος Περιστέρης. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει νέες, πιθανές, δυνατότητες για ευρύτερη συνεργασία των δύο ομίλων, καθώς τόσο η Μotor Oil όσο και η ΓΕΚ Τέρνα δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας.

Η τράπεζα συμφερόντων Γ. Βαρδινογιάννη προχώρησε πρόσφατα σε αύξηση κεφαλαίου κατά 80 εκατ. ευρώ, ενώ η συμμετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι 4 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η εισηγμένη δεν πρόκειται να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση. Η σύμπραξη των δύο ομίλων στον τραπεζικό τομέα σηματοδοτεί μια προσέγγιση που ενδεχομένως θα έχει συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2020 με σχετική ανακοίνωση η Motor Oil ενημέρωσε ότι η θυγατρική Ireon Investments μεταβίβασε 178.715 μετοχές της Optima στην τιμή των 18,35 ευρώ ανά μετοχή σε συνδεδεμένα μέρη. Ο αριθμός των παραπάνω 178.715 μετοχών αντιστοιχεί σε ποσοστό 4,75% του μετοχικού κεφαλαίου της Optima Bank. Eπιπρόσθετα, η Ireon Investments μεταβίβασε 441.965 μετοχές της Optima Bank στην ίδια τιμή των 18,35 ευρώ ανά μετοχή σε τρίτα πρόσωπα. Ο αριθμός των παραπάνω 441.965 μετοχών αντιστοιχεί σε ποσοστό 11,75% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Eτσι, η συμμετοχή της Ireon Investments στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας διαμορφώθηκε πλέον σε 29,42%.

Λίγα λόγια για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς Ομίλους στην Ελλάδα, με παρουσία επίσης στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Δραστηριοποιείται στους τομείς των υποδομών, της παραγωγής, προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, των παραχωρήσεων, της διαχείρισης απορριμμάτων, των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων.

Ο Όμιλος απασχολεί 5.000 εργαζομένους ανά τον κόσμο, ενώ οι συνολικές επενδύσεις του τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει τα 2 δις. ευρώ, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία αλλά και το τραπεζικό σύστημα της χώρας, διατηρώντας συνεχώς όλα τα διαθέσιμα του Ομίλου σε ελληνικές τράπεζες. Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των εταιρειών ΓΕΚ (οικογένεια Κάμπα) και ΤΕΡΝΑ (οικογένεια Περιστέρη), δύο εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις