Η Amazon.com Inc. ανακοίνωσε ότι ο ιδρυτής της και διευθύνων σύμβουλος, Jeff Bezos θα αναλάβει σύντομα καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου, παραχωρώντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον Andy Jassy, ο οποίος είναι επικεφαλής των δραστηριοτήτων cloud computing του αμερικανικού κολοσσού.

Οι αλλαγές στην ηγεσία της εταιρείας θα γίνουν το γ΄ τρίμηνο του 2021, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση για τις διοικητικές αλλαγές στην Amazon ήρθε ενώ ο αμερικανικός κολοσσός κατέγραψε πωλήσεις-ρεκόρ για το δ’ τρίμηνο, καθώς η πανδημία συνέχισε να τροφοδοτεί την ραγδαία ανάπτυξη των ηλεκτρονικών αγορών από τους κλεισμένους στα σπίτια τους καταναλωτές.

Ειδικότερα, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις ανήλθαν σε 125,5 δισ. δολ. το δ’ τρίμηνο, ενώ τα καθαρά κέρδη σε 7,2 δισ. δολ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Amazon ξεπέρασε το επίπεδο των 100 δισ. δολ. σε τριμηνιαία έσοδα.

Η έκρηξη των ηλεκτρονικών αγορών εν μέσω της πανδημίας έχει οδηγήσει τις πωλήσεις της εταιρείας σε νούμερα-ρεκόρ φέτος, καθώς ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει αναπτυχθεί κατά περίπου 50% το τελευταίο έτος, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές. Περίπου το 40% των ηλεκτρονικών αγορών στις ΗΠΑ πραγματοποιείται μέσω της Amazon, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών eMarketer.

Για το 2020 οι πωλήσεις της Amazon αυξήθηκαν 37% σε ετήσια βάση στα 380,06 δισ. δολ. Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι περιμένει οι πωλήσεις της το τρέχον τρίμηνο να διαμορφωθούν μεταξύ 100 δισ. και 106 δισ. δολ. έναντι της εκτίμησης των αναλυτών της Wall Street για περίπου 95,8 δισ. δολ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις