Τους δε προηγούμενους μήνες επέλεξε να μη λειτουργήσει ούτε με τη μέθοδο του click away και click inside όπου και όταν επιτρεπόταν.

Οι πωλήσεις του ομίλου, τον Φεβρουάριο, κατέγραψαν πτώση κατά περίπου 34% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι καθώς χάθηκε και το τριώδιο.

Ο κ. Βακάκης ιδιοκτήτης των Jumbo

Οι συνολικές απώλειες τζίρου, για το πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς αγγίζουν το 19%.

Τον Φεβρουάριο, από το δίκτυο των 52 καταστημάτων στην Ελλάδα, 30 καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας (Αττική, Πάτρα, Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη) παρέμειναν κλειστά κατά μεγαλύτερο μέρος του μήνα.

Οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν μείωση κατά 55% περίπου σε σχέση τον περσινό Φεβρουάριο.

Τον Ιανουάριο πάντως που λειτούργησαν τα 52 καταστήματα στην Ελλάδα από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση 0,20%, σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο όπου όλα τα καταστήματα λειτουργούσαν χωρίς περιορισμούς.

Σήμερα τα καταστήματά της Jumbo στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Χαλκίδας, Τρίπολης, Λάρισας (εμπορικό πάρκο), Λαμίας, Κορίνθου, Ρόδου, Αγρινίου, Ιάσμου, Ιωαννίνων (Κέντρο), Χανίων και Ηρακλείου Κρήτης παραμένουν κλειστά ενώ τα υπόλοιπα καταστήματά της στην Ελλάδα λειτουργούν κατόπιν ραντεβού.

Η μεγάλη αγωνία τόσο για τα jumbo όσο και για το λιανεμπόριο γενικότερα είναι τι θα γίνει με την προοπτική του Πάσχα κάτι που θα κριθεί πολιτικά ή υγειονομικά τις επόμενες ημέρες

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις