Η πόλη που έχει πια τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους του κόσμου, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του Forbes δεν είναι άλλο από το Πεκίνο.

Η πρωτεύουσα της Κίνας πρόσθεσε άλλους 33 δισεκατομμυριούχους στο δυναμικό της τον τελευταίο χρόνο και μετρά πλέον 100, κερδίζοντας για έναν μόλις κροίσο τη Νέα Υόρκη, που αριθμεί 99 και κατείχε τα σκήπτρα τα τελευταία 7 χρόνια.

Το Forbes αποδίδει τη διάκριση στη γρήγορη αντίδραση της Κίνας στην πανδημία του κορονοϊού το γεγονός ότι βγήκε γρήγορα από την οικονομική κρίση, την ίδια ώρα που οι εταιρίες τεχνολογίας και τα χρηματιστήριά της συνέβαλαν πολύ στην πρωτιά.

Το Πεκίνο στεγάζει σήμερα περισσότερους δισεκατομμυριούχους από τη Νέα Υόρκη, ο συνολικός πλούτος ωστόσο των νεοϋορκέζων κροίσων (58 δισ. δολάρια) παραμένει μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο των Κινέζων.

Ο πλουσιότερος κάτοικος της κινεζικής πρωτεύουσας είναι ο Zhang Yiming, ο ιδρυτής του TikTok και γενικός διευθυντής της μητρικής εταιρίας ByteDance, με περιουσία στα 35,6 δισ. δολαρίων. Ο πλουσιότερος Νεοϋορκέζος παραμένει ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, με περιουσία 59 δισ. δολαρίων.

Η Κίνα, που περιλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, πρόσθεσε στη λίστα των δισεκατομμυριούχων περισσότερους από κάθε άλλη χώρα, υποδεχόμενη άλλους 210. Η Κίνα έχει πλέον 698 δισεκατομμυριούχους και πλησιάζει την πρωτοπόρο Αμερική με τους 724 μεγιστάνες.

Όσο για τους νέους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, το Forbes μας λέει ότι φέτος είχαμε άλλους 493, έναν καινούριο δισεκατομμυριούχο ανά 17 ώρες…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις