Από την Παρασκευή 21 Μαΐου είναι ανοικτή η πλατφόρμα για την έκτακτη ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για επαγγελματίες και επιχειρήσεις στο aade.gr (mybusinessSupport).

Η προθεσμία για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να φτιάξουν τις αιτήσεις τους ισχύει μέχρι την 1η Ιουνίου ενώ οι πληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν εντός της εβδομάδας. Βασική προϋπόθεση για να λάβει κάποιος την έκτακτη ενίσχυση είναι η επιχείρησή του να παρέμενε κλειστή τον μήνα Απρίλιο. Στα κριτήρια δεν υπολογίζεται ο τζίρος.

Το επίδομα είναι μη επιστρεπτέο, αφορολόγητο, ακατάσχετο και δικαιούχοι είναι 100.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις σε τουρισμό, πολιτισμό, αθλητισμό, μεταφορές, καταστήματα ΟΠΑΠ, γυμναστήρια, παιδότοπους, κλειστά επαγγέλματα με κρατική εντολή. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και 10.800 καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, που παρέμειναν κλειστά μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ εκτός επιδόματος μένει η εστίαση.

Το ύψος του επιδόματος ανέρχεται σε:

1.000 € – Αν η επιχείρηση απασχολεί έως 5 εργαζόμενους
2.000 € για 6 έως 20 εργαζόμενους
4.000 € για 21 έως 50 εργαζόμενους
Το μισό επίδομα θα λάβουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που παρέμειναν κλειστοί έως και 15 ημέρες μέσα στον Απρίλιο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Mega Σαββατοκύριακο για να λάβει κάποια επιχείρηση ή επαγγελματίας την έκτακτη ενίσχυση πρέπει να έχει κάνει έναρξη εργασιών έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Μέσα στην εβδομάδα η πληρωμή συντάξεων

Μέσα στην εβδομάδα γίνεται η πληρωμή των συντάξεων, ως εξής:

Για τους συνταξιούχους ΙΚΑ, τραπεζών και ΟΤΕ, η πληρωμή θα γίνει την Τρίτη 25/5 για όσους το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9, και την Τετάρτη 26/5 για όσους το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8.

Για τους συνταξιούχους των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ η πληρωμή θα γίνει την Πέμπτη 27/5, ενώ οι συνταξιούχοι του Δημοσίου και των ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ θα πληρωθούν την Παρασκευή 28/5.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις