Το Bitcoin κινείται κάτω από τα 50.000 δολάρια, εν μέσω ρευστοποιήσεων για την κατοχύρωση κερδών μετά την άνοδο του σε υψηλά επίπεδα τριμήνου.

Αναλυτές είχαν προειδοποιήσει πως υπάρχει ένας θύλακας χαμηλής προσφοράς πάνω από το επίπεδο των 50.000 δολαρίων, που ονομάζεται «κενό όγκου» και όπου οι τιμές μπορούν να κινηθούν ανοδικά ή καθοδικά πολύ γρήγορα στο επόμενο επίπεδο πώλησης.

Σήμερα εν μέσω ήπιας μεταβλητότητας, το κρυπτονόμισμα οπισθοχώρησε ελαφρώς και διαπραγματεύεται πέριξ των 49.500 δολαρίων.

Τις τελευταίες ημέρες, δύο βασικές ανακοινώσεις ήταν θετικές για τον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αρχικά, η Coinbase δήλωσε ότι θα αγοράσει 500 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα και θα επενδύσει το 10% όλων των μελλοντικών κερδών σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων δήλωσε ότι σύντομα θα είναι η πρώτη δημόσια διαπραγματεύσιμη εταιρεία που θα κατέχει στον ισολογισμό της Ethereum, απόδειξη περιουσιακών στοιχείων μετοχών, διακριτικά DeFi και άλλα κρυπτοσυστήματα, εκτός από το Bitcoin.

Η δεύτερη είδηση που στήριξε το Bitcoin έχει να κάνει με την ανακοίνωση της PayPal ότι θα ξεκινήσει να επιτρέπει στους χρήστες της πλατφόρμας της να αγοράζουν, να κατέχουν και να πωλούν ψηφιακά νομίσματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται πως το Bitcoin έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, πάνω από 64.000 δολάρια τον Απρίλιο, αλλά ρευστοποιήθηκε πολύ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, κινούμενο ακόμη και κάτω από τα 30.000 δολάρια. Ένας από τους κύριους λόγους ήταν η αυστηροποίηση του ρυθμιστικού ελέγχου από τις κινεζικές αρχές, η οποία ανάγκασε τις ετιαρείες με δραστηριότητες εξόρυξης Bitcoin να κλείσουν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις