Μητσοτάκης Lamda Hellix: Τα εγκαίνια εργασιών του πρώτου μεγάλου data center της Lamda Hellix, πραγματοποιήθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το πρωί της Δευτέρας, 11 Οκτωβρίου.

Αυτό είναι και το πρώτο μιας σειράς νέων πρότζεκτ που δρομολογεί η εταιρεία μετά την εξαγορά της από την αμερικανική Digital Realty, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο των data centers και των «ουδέτερων» υποδομών.

Στην τελική ευθεία για το πρότζεκτ της Microsoft

Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι προετοιμασίες για την έναρξη εργασιών και στο αντίστοιχο μεγάλο πρότζεκτ που προετοιμάζει η Microsoft. Η αγορά γης που θα φιλοξενήσει τα τρία data centers που σχεδιάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει ήδη, ενώ ως το τέλος του μήνα αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Υπολογίζεται ότι μόνο οι επενδύσεις που δρομολογούν Microsoft και Digital Realty – Lamda Hellix θα αφήσουν ένα άμεσο οικονομικό αποτύπωμα άνω των 2 δισ. ευρώ, όπως υπολογίζει η κυβέρνηση αλλά και οι εταιρείες, ενώ το ύψος των επενδύσεων για τη λειτουργία τους θα προσεγγίσουν τα 900 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, Microsoft και Digital Realty δεν έχουν κρύψει ότι θέλουν να καταστήσουν την Ελλάδα περιφερειακό κόμβο διασύνδεσης με την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις