Επτά σύλλογοι λογιστών φοροτεχνικών, που καλύπτουν περιοχές από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έως τις Κυκλάδες και τη Σαντορίνη, καθώς και η Πανελλήνια Ενωση Φοροτεχνικών Επιστημόνων (ΠΕΦΕ) στρέφονται κατά της απόφασης του υπουργείου Εργασίας να δώσει παράταση έως τις 20 Δεκεμβρίου για την εγγραφή των επιχειρήσεων στον μηχανισμό της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, κάνοντας λόγο για «παρέμβαση που αφορά τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη των επιχειρήσεων-μελών» του κλάδου.

Οι οκτώ φορείς των φοροτεχνικών τονίζουν ότι αρχικά, με την 49758/26-05-2022, οριζόταν το χρονικό διάστημα της απογραφικής διαδικασίας εργαζόμενων στο ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ. Συγκεκριμένα, για τις επιχειρήσεις της Β φάσης, οριζόταν το χρονικό διάστημα δύο μηνών (1η Οκτωβρίου 2022 έως και 30η Νοεμβρίου 2022), το οποίο όμως με Ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας στις 23/09/2022 μειώθηκε σε έναν μήνα (1η Νοεμβρίου 2022 έως και 30η Νοεμβρίου 2022).

Η παράταση της απογραφικής διαδικασίας δόθηκε έως την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, οι φοροτεχνικοί επισημαίνουν ότι κατά την εν λόγω ημερομηνία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και ο υπολογισμός των Δώρων Χριστουγέννων, μεταξύ άλλων υποχρεώσεων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις