«Καλάθι του νοικοκυριού»: Αυτοψία σε σούπερ μάρκετ πραγματοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, το πρωί της Πέμπτης, 16/3. Συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση, βρέθηκαν σε κατάστημα στο Μαρούσι, στον πρώτο σταθμό της περιοδείας τους σε σούπερ μάρκετ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία του καλαθιού του νοικοκυριού, καθώς υπάρχει «αντιστροφή της ροής των τιμών», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Και αυτή και την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε σοβαρές μειώσεις στις τιμές του καλαθιού. Μεσοσταθμικά, τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική του αξία έχει πέσει πάνω από 3%. Αυτό δείχνει, όπως είχαμε προβλέψει, αν θυμάστε σας είχα πει από τον Μάρτιο αναμένουμε να αρχίσει η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού να φαίνεται και στο ράφι. Στο καλάθι είναι εμφανής η διαφορά. Χαρακτηριστικά είδαμε αλεύρι 0,87 ευρώ, αν θυμάστε στις πρώτες μας εξορμήσεις είχε σταθερά πάνω από 1 ευρώ.

«Υπάρχουν συζητήσεις και με την αγορά κρέατος ενόψει Πάσχα»

Παράλληλα, προανήγγειλε ανακοινώσεις σχετικά με προσφορά στον μπακαλιάρο για την 25η Μαρτίου, ενώ υπάρχουν συζητήσεις με την αγορά κρέατος ενόψει Πάσχα, ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές.

«Ετοιμάζουμε να ανακοινώσουμε, ίσως και αυτή την εβδομάδα τον μπακαλιάρο και την προσφορά που θα γίνει για την 25η Μαρτίου. Δεν σας κρύβω ότι είμαστε ήδη σε συζητήσεις με την αγορά κρέατος για να δούμε που θα κυμανθεί φέτος το κατσικάκι και το αρνάκι του Πάσχα. Και εκεί πιστεύω, θα μπορέσουμε με τα μέτρα που λαμβάνουμε θα συγκρατήσουμε τις τιμές», δήλωσε συγκεκριμένα.

«Γενικά, πάντως, είμαστε ευχαριστημένοι. Έχει αρχίσει η αντίστροφη πορεία», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις