Ελευσίνα: Βίντεο – ντοκουμέντο από την αναγκαστική προσθαλάσσωση του ελικοπτέρου - «Aκούσαμε ένα μπαμ»
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου διασώθηκε χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού αλλά και ιδιωτών που έτυχε να βρίσκονται στην περιοχή

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφονται οι δραματικές στιγμές της αναγκαστικής προσθαλάσσωσης του μισθωμένου πυροσβεστικού ελικοπτέρου στα ανοιχτά του κόλπου της Ελευσίνας. Το ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (22/7) κατά την διάρκεια άντλησης νερού για να συνδράμει στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που είχε ξεσπάσει στον Ασπρόπυργο.
Όπως φαίνεται αρχικά στο βίντεο, για λίγα δευτερόλεπτα το ελικόπτερο βρίσκεται στην επιφάνεια της θάλασσας προσπαθώντας να αντλήσει νερό, ωστόσο -για άγνωστη- μέχρι στιγμής αιτία το μπροστινό μέρος του ελικοπτέρου αρχίζει εισχωρεί κάτω από το νερό σηκώνοντας ένα τεράστιο κύμα. Στο βίντεο διακρίνονται και οι έλικες που συνεχίζουν να περιστρέφονται μέχρι που το ελικόπτερο χάνεται εντελώς από το πλάνο.
Οι τρεις χειριστές του ελικοπτέρου βρέθηκαν στη θάλασσα και άρχισαν αμέσως να κολυμπούν προς την ακτή. Στο σημείο έσπευσε σκάφος του λιμενικού το οποίο τους περισυνέλεξε και τους οδήγησε στην ακτή από όπου τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε αμέσως στην περιοχή. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο «Αττικόν».
Σύμφωνα με όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης οι τρεις χειριστές θα πάρουν σύντομα εξιτήριο από το νοσοκομείο «Αττικόν» στο οποίο μεταφέρθηκαν προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τα αίτια της αναγκαστικής προσθαλάσσωσης. Σε κάθε περίπτωση το περιστατικό έχει σημάνει επιπλέον συναγερμό, δεδομένων των πυροσβεστικών αναγκών που παραμένουν υψηλές λόγω των συνεχών πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Δείτε το βίντεο από τον λογαριασμό του δημοσιογράφου Βάιου Σύρρου
«Ακούσαμε ένα "μπαπ" και είδαμε το ελικόπτερο στη θάλασσα»
Τις στιγμές που ακολούθησαν αμέσως μετά την αναγκαστική προσθαλάσσωση του ελικοπτέρου περιέγραψε ο κ. Μάνθος Σγουρός, χειριστής εκπαιδευτής ταχυπλόων σκαφών, που ήταν ο πρώτος -μαζί με τον ανιψιό του- που έσπευσαν στο σημείο.
«Κάναμε εξετάσεις και ξαφνικά ακούμε ένα “μπαπ” και βλέπουμε το ελικόπτερο να πέφτει στη θάλασσα. Αμέσως με τους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος πήγαμε και διασώσαμε τους πιλότους του ελικοπτέρου. Μόλις είχαν πέσει στη θάλασσα. Το ελικόπτερο βούλιαξε και τους φέραμε στη στεριά.
Ήταν δύο αλλοδαποί και είχαν, νομίζω, έναν ακόμη διερμηνέα. Ήταν περίπου στο ένα με δύο μίλια. Όλα καλά πήγαν, δόξα τω Θεώ. Ήταν μια χαρά, ήταν καλά. Όταν βγήκαν, τους παρείχε βοήθεια το ΕΚΑΒ. Νιώθω συγκινημένος, ευτυχισμένος που αυτά τα παιδιά δεν χτύπησαν και μπορέσαμε να τους βοηθήσουμε» ανέφερε εμφανώς φορτισμένος ο κ. Σγουρός.