Έλον Μασκ: Έκανε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών και μας έδειξε τα αποτελέσματα - Η πρόκληση στους NYT
Προκάλεσε να τον μιμηθούν Wall Street Journal, New York Times - «Δεν θα το κάνουν, γιατί αυτοί οι υποκριτές είναι ένοχοι μέχρι το κόκαλο» έγραψε ο Έλον Μασκ.
Με μεγάλη δόση χιούμορ και το σχόλιο LOL (Laughing Out Loud) o Έλον Μασκ δημοσίευσε στο Χ τα αποτελέσματα μιας τοξικολογικής εξέτασής του σε μια προσπάθεια να διαψεύσει τους ισχυρισμούς ότι έπαιρνε συστηματικά κεταμίνη κατά την προεκλογική περίοδο των αμερικανικών εκλογών.
Συγκεκριμένα o πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, θέλοντας να απαντήσει σε δημοσίευμα των New York Times και WSJ για χρήση ναρκωτικών και συγκεκριμένα κεταμίνης και έκστασης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Τραμπ το 2024, δημοσίευσε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών σε ανάρτησή του στο X.
Το τεστ φαίνεται πως έγινε στις 11 Ιουνίου από την εταιρεία «Fastest Labs of South Austin» στο Τέξας. Τα αποτελέσματα του Έλον Μασκ ήταν αρνητικά για παράνομες και ιατρικές ουσίες, όπως είναι η κοκαΐνη και η κεταμίνη.
Δείτε την ανάρτηση:
Στη συνέχεια «προκάλεσε» τις δύο αμερικανικές εφημερίδες να κάνουν το ίδιο τεστ (χωρίς να διευκρινίζει αν αναφέρεται σε στελέχη ή εργαζόμενους) και να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα.
«Προκαλώ επίσημα τους New York Times και τη Wall Street Journal να κάνουν τεστ ναρκωτικών και να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα! Δεν θα το κάνουν, γιατί αυτοί οι υποκριτές είναι ένοχοι μέχρι το κόκαλο» έγραψε ο Έλον Μασκ.
Το δημοσίευμα των «New York Times» για τον Μασκ
Ειδικότερα, στο εν λόγω δημοσίευμα των New York Times, υποστηρίχθηκε ότι έπαιρνε τακτικά ένα κοκτέιλ ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της αμερικανικής προεκλογικής εκστρατείας, συμπεριλαμβανομένης της κεταμίνης.
Ο Έλον Μασκ έχει προηγουμένως παραδεχτεί ότι έπαιρνε μικρή ποσότητα κεταμίνης για ιατρικούς λόγους, με συνταγή γιατρού για τη θεραπεία της κατάθλιψης. Επίσης, το 2018 είχε καπνίσει μαριχουάνα σε ένα επεισόδιο του podcast του Τζο Ρόγκαν. Ωστόσο, το σχετικό δημοσίευμα υποστήριξε ότι η χρήση ναρκωτικών ουσιών ξεπερνούσε κατά πολύ αυτά που είχε αποκαλύψει, κατηγορώντας τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία ότι έπαιρνε ναρκωτικά όπως
Επισημαίνεται ότι οι «New York Times» ισχυρίστηκαν ότι ο Έλον Μασκ είχε λάβει εκ των προτέρων προειδοποιήσεις για διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων μιας και ως διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, που είναι κυβερνητικός ανάδοχος, πρέπει να διατηρεί εργατικό δυναμικό που δεν κάνει χρήση ναρκωτικών.