Την διαδικασία θανάτωσης συντονίζει τριμελές κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης με επικεφαλής τον διευθυντή, Θ. Καντζόγλου. Στο συγκεκριμένο εκτροφείο έχουν βρεθεί εννιά ζώα θετικά, ενώ θετικός είναι και ο ιδιοκτήτης της φάρμας. Σε αυτήν εκτρέφονται περίπου 2.500 ζώα τα οποία και θα θα θανατωθούν, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, δραστηριοποιούνται 86 φάρμες με μινκ, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για τη μετάδοση του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, 44 φάρμες λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης ενώ άλλες 35 βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς, 5 στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών και δύο στην Περιφερειακή Ενότητα της Φλώρινας.

Από την πρώτη στιγμή του εντοπισμού νεκρών ζώων στις φάρμες, σήμανε συναγερμός στον ΕΟΔΥ και ήδη τις προηγούμενες τρεις ημέρες έχουν γίνει 250 rapid test από τα οποία τα 18 βρέθηκαν θετικά. Αγωνία, υπάρχει τόσο στους ιδιοκτήτες, όσο και στους περίπου 300 εργαζόμενους στις φάρμες, καθώς ήδη κάποιοι κάνουν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή σε περίπτωση που και στη χώρα μας ισχύσει το μοντέλο της Δανίας και της Ολλανδίας, όπου θανατώθηκαν όλα τα συγκεκριμένα ζώα.

Σημειώνεται πως η είδηση για τον εντοπισμό μινκ με κορονοϊό στην Ελλάδα, έκανε τον “γύρο του κόσμου“.

“Αυτά ποιος τα θρηνεί;”

Σε μία πρώτη αντίδραση, η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, αναφέρει: “Λόγω κορονοϊού, 17.000.000 θανατώθηκαν στη Δανία, 1.000.000 όπου να’ ναι κι εδώ στα εκτροφεία – βασανιστήρια της Δυτικής Μακεδονίας και η μαζική εξόντωση συνεχίζεται σε Ολλανδία κι όπου αλλού. Όλοι οι ειδικοί επιστήμονες συμφώνησαν πως τα ζώα κόλλησαν από τον άνθρωπο που νοσούσε κι όχι το αντίστροφο. Ο τεράστιος αριθμός εκτρεφόμενων και βάναυσα γδαρμενων για τη γούνα τους ζώων, ειδικά μινκ, γίνεται γιατί για ένα παλτό χρησιμοποιούνται 40 ολόκληρες γούνες. Εξ’ ου και πωλούνται πανάκριβα”.

Και συνεχίζουν: “Έχουν γίνει εδώ και κάτι δεκαετίες αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο για απαγόρευση αληθινής γούνας σε ρούχα. Κάτι ψιλοέγινε, κάτι φάνηκε ν’ αλλάζει κι είπαμε πως υπήρξε συνειδητοποίηση από τον κόσμο της μόδας και των αγοραστών. Σήμερα, ο συγκλονιστικός αριθμός των εκατομμυρίων μινκ που θανατώθηκαν και θα θανατωθούν λόγω πανδημίας, έφεραν στο φως την αλήθεια. Η γούνα μινκ καλά κρατεί στην παγκόσμια αγορά και δεν το πιστεύαμε σε πόσο βαθμό. Τι κρίμα..! Ας θρηνήσουμε μαζί με τους χιλιάδες νεκρούς συνανθρώπους μας από την πανδημία διεθνώς, κι αυτά τα εκατομμύρια καημένα ζωάκια με την υπέροχη γούνα και το τόσο αθώο, σχεδόν αφελές, ανυποψίαστο βλέμμα”.

Αυτά ποιός τα θρηνεί..;;

(Και να μην ξεχνάμε πως 1 παλτό μινκ θέλει 40 ολόκληρες γούνες.)

Λόγω κορωνοϊού
17.000.000…

Posted by Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία on Friday, November 13, 2020