Αν και πολλοί έχουν σπίτια τους ζώα, η πλειοψηφία αγνοεί ή δεν ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι τα κατοικίδια αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη ρήψη πυροτεχνημάτων και φωτοβολίδων.

Για το λόγο αυτό το νεοσύστατο Κόμμα για τα Ζώα, προχώρησε σε καμπάνια κατά της ρίψης πυροτεχνημάτων στις γιορτές. Το φιλοζωικό κόμμα επισημαίνει πως τα πυροτεχνήματα προκαλούν «πολύ πόνο και τρόμο στα ζώα». Αναφέρεται πως πολλά πουλιά χάνουν τη ζωή τους από τον πανικό, αλλά και πως «δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, σκύλοι και γάτες, μες στον πανικό τους φεύγουν από τα σπίτια τους

Η γνωστή ηθοποιός Άννα Αδριανού ανέλαβε να παρουσιάσει με βίντεο το μήνυμα Χωρίς πυροτεχνήματα, γιορτάζουμε καλύτερα. Επίσης, το Κόμμα για τα Ζώα απέστειλε προσωπική επιστολή σε πενήντα δημάρχους, όλων των πόλεων όπου υπάρχουν μέλη του (μεταξύ των οποίων η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, ο Πειραιάς και άλλοι σαράντα έξι δήμοι) και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Το Κόμμα για τα Ζώα ιδρύθηκε πριν λίγους μήνες και οδεύει προς το ιδρυτικό του συνέδριο, που θα γίνει διαδικτυακά στην πλατφόρμα zoom το Σαββατοκύριακο 23 και 24/1/2021.
Συνεργάζεται με άλλα είκοσι φιλοζωικά κόμματα από όλο τον κόσμο στο πλαίσιο του Animal Politics Foundation.
Στην επιστολή του, υπόσχεται στους δημάρχους που θα καταργήσουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων στις γιορτές για χάρη των ζώων, πως θα αξιοποιήσει τις διεθνείς του επαφές ενημερώνοντας για την πρωτοβουλία αυτή τα άλλα φιλοζωικά κόμματα και από εκεί στη διεθνή κοινή γνώμη.
Με τον τρόπο αυτό, επισημαίνεται στους δημάρχους, «η πόλη σας, θα γίνει διεθνώς παράδειγμα προς μίμηση, σε έναν τομέα, στη φιλοζωία, όπου δεχόμαστε ως Ελλάδα, δικαιολογημένες επικρίσεις και μομφές».

Ολόκληρη η επιστολή που απέστειλε το κόμμα σε 35 δημάρχους και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ:
Αθήνα, 22/12/2020

Αξιότιμε Δήμαρχε,
Τα πυροτεχνήματα προκαλούν ίσως χαρά σε μερικούς ανθρώπους, αλλά πολύ πόνο και τρόμο στα ζώα.
Τα πουλιά υποφέρουν από τα πυροτεχνήματα και πολλά χάνουν τη ζωή τους.

Τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, σκύλοι και γάτες, πανικοβάλλονται και κινδυνεύουν. Το περασμένο Πάσχα, εντοπίσαμε σε όλη την Ελλάδα πολλά επεισόδια με πανικόβλητα σκυλιά και γάτες, που μες στον πανικό τους έφυγαν από τα σπίτια τους ή έπεσαν θύματα ατυχημάτων.

Γιατί να στερούμε αναίτια την ηρεμία, ακόμα και τη ζωή, στα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε τον Πλανήτη;
Η φιλοζωία επιτάσσει να σταματήσουμε να ρίχνουμε πυροτεχνήματα στις γιορτές.

Θα ήταν καλό η δημοτική σας αρχή να ανακοινώσει πως, για χάρη των ζώων, φέτος στις γιορτές δεν θα ριχτούν πυροτεχνήματα. Μπορεί μάλιστα τα χρήματα που δαπανούνταν για αυτό τον σκοπό να διατεθούν για φιλοζωικές πράξεις, όπως στειρώσεις αδέσποτων ζώων, μέτρα προστασίας της άγριας ζωής ή απελευθερώσεις ζώων φάρμας.

Είναι βέβαιο πως εμείς, οι δημότες, θα επιδοκιμάσουμε αυτήν την απόφασή σας. Επίσης η πόλη σας, θα γίνει διεθνώς παράδειγμα προς μίμηση, σε έναν τομέα, στη φιλοζωία, που δεχόμαστε ως Ελλάδα, δικαιολογημένες επικρίσεις και μομφές.

Υποσχόμαστε πως ως ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα θα ενημερώσουμε τη διεθνή κοινή γνώμη για την κατάργηση των πυροτεχνημάτων στην πόλη σας, μέσα από το δίκτυο των είκοσι φιλοζωικών κομμάτων, με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Χωρίς πυροτεχνήματα, γιορτάζουμε καλύτερα!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις