Με σαφήνεια και ρεαλισμό οι απαντήσεις του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση της με αριθμό 357/28-1-2021 Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα Αρσένη, με θέμα: «Αιολικό στην Άνδρο: Οι δηλώσεις του υπουργείου για ‘πάγωμα’ εντός του δικτύου Natura 2000 αποδεικνύονται κενές περιεχομένου. Ισχύει η ακύρωση του αιολικού στη Σαμοθράκη;»

Δείτε πως ο κ. Αμυράς εξηγεί ποια είναι ακριβώς η αναπαραγωγική περίοδος του αρπακτικού και πώς βάση τεχνολογίας και οι ανεμογεννήτριες μπορούν να λειτουργούν και το πουλί να προστατεύεται κατά την έλευση του.

Ο κ. Αμυράς ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση της Άνδρου τηρείται κατά γράμμα η αυστηρή περιβαλλοντική νομοθεσία (που έχει γραφτεί από ορνθολόγους) δίνει το απαραίτητο “χρονικό παράθυρο” της αναπαραγωγής του αρπακτικού σπιζαετού χωρίς να ακυρώνεται η απαραίτητη επένδυση σε αιολικά, για το πράσινο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας που μάλιστα βρίσκεται και σε μεγάλη απόσταση από τις φωλιές του πτηνού.

Αυτή η περίοδος δεν ξεπερνά τα όρια του Μαρτίου για απαραγωγή ή φωλεασμό.

Στο Φραγκάκι της Άνδρου εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα ένα θέατρο παραλόγου καθώς παρότι ακόμα και το ΣτΕ υπέδειξε τον ορθό δρόμο και χρόνο προκειμένου και η ορνιθοπανίδα να προστατευτεί και η επένδυση νόμιμα να προχωρήσει, κάποιοι επιμένουν σχεδόν εκβιαστικά να χρησιμοποιούν τον σπιζαετό ιδεοληπτικά ή υποβολιμαία.

Η χαράδρα ανάμεσα σε Κορθι και Φραγκάκι Άνδρου που ο σπιζαετός επιλέγει για περίοδο 2 έως 4 μηνών maximum να φωλιάσει και να αναπαραχθεί.

Αναρωτιέται κανείς πως θα έρθει τελικά αυτή η περιβόητη πράσινη μετάβαση στην Ελλάδα χωρίς κοινή λογικη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις