Αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα την Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021, σε πολλές περιοχές της Αττικής καθώς ο άνεμος έσπρωχνε τον καπνό από τη μεγάλη φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας προς το λεκανοπέδιο. Η κατάσταση θα μπορούσε να αποβεί και επικίνδυνη για ανθρώπους με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στυλιανός Λουκίδης, σημείωσε, μιλώντας στο OPEN TV, πως άνθρωποι με άσθμα, ΧΑΠ και καρδιολογικά προβλήματα ενδέχεται σε τέτοιες καταστάσεις να έχουν επιδείνωση των συμπτωμάτων τους, ενώ ακόμη και οι υγιείς θα μπορούσαν να έχουν μια ενόχληση στο λαιμό, τα μάτια ή και βήχα.

Την επικινδυνότητα της κατάστασης έδειξαν και οι μετρήσεις των αιωρούμενων σωματιδίων της ατμόσφαιρας που, σύμφωνα με τον διευθυντή του ινστιτούτου ερευνών περιβάλλοντος, Νίκο Μιχαλόπουλο, ήταν δέκα φορές πάνω από τις συνηθισμένες τιμές.

Όπως σημείωσε ο κ. Μιχαλόπουλος, η κατάσταση μετά από μία έξαρση στη Βουλιαγμένη είναι καλύτερη, ωστόσο ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την φορά και την ένταση των ανέμων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις