Για όγδοη συνεχόμενη μέρα σήμερα εξακολουθεί η αστάθεια του καιρού στη χώρα μας και μάλιστα αναμένεται να έχει και συνέχεια.

Μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα θα φτάσει στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας εντός της Δευτέρας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Ο στροβιλισμός αυτού του αποκομμένου χαμηλού στην περιοχή της Ελλάδας θα έχει ως αποτέλεσμά τη διατήρηση των φαινομένων κακοκαιρίας κατά τις επόμενες ημέρες.Ειδικότερα σήμερα, έως το μεσημέρι, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά κύριο λόγο στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη. 

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στα ορεινά ηπειρωτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, καθώς και στα ορεινά ηπειρωτικά της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η νέα κακοκαιρία προκαλείται από μια ζώνη νεφώσεων που εκτείνεται από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και φτάνει και μέχρι τη χώρα μας. Κυρίως θα επηρεαστούν περιοχές προς το Αιγαίο και τα ηπειρωτικά τμήματα από τα ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος υπογραμμίζει ακόμη πως θα ενισχυθούν και οι βοριάδες σε Αιγαίο και Ιόνιο και οι βοριάδες αυτοί είναι και το αίτιο που δεν θα υπάρξουν φαινόμενα στη δυτική χώρα καθώς το μέτωπο θα μετατοπίζεται ανατολικότερα. Προσοχή χρειάζεται σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης.

«Τα φαινόμενα εμφανίζουν μεγάλες ραγδαιότητες που σημαίνει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να πέσει μεγάλος όγκος νερού» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Άστατος θα είναι ο καιρός και στην Αττική, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά.

Η κακοκαιρία αυτή θα διατηρηθεί και αύριο Τρίτη ενώ από Τετάρτη, όπως σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης, θα υπάρξει βελτίωση που θα γίνει πιο αισθητή την Πέμπτη με αύξηση της θερμοκρασίας για να οδηγηθούμε σταδιακά σε ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις