Νέο Δελχί μόλυνση: Η πρωτεύουσα της Ινδίας προετοιμάζεται για lockdown… όχι λόγω κορονοϊού, αλλά λόγω ρύπανσης.

Ήδη τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε πως όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για μία εβδομάδα, όπως και όλες οι οικοδομές και τα εργοτάξια για τέσσερις ημέρες, ωστόσο οι τοπικές Αρχές σε συνεργασία με την κυβέρνηση συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο ενός γενικότερου, ολιγοήμερου έστω, lockdown της πρωτεύουσας.

«Μετά την Covid, η μόλυνση έχει αναχθεί σε βασική απειλή για τη δημόσια υγεία, κυρίως για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους» δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Γονέων, Ασόκ Αγκαρουάλ.

Ενθάρρυνση της τηλεργασίας

Σε κάθε περίπτωση, έχει ζητηθεί από τις ιδιωτικές εταιρείες και το δημόσιο να παροτρύνουν τον κόσμο να εργαστεί, εφόσον είναι δυνατόν από το σπίτι, ώστε να μειωθεί η κυκλοφορία στους δρόμους.

Σημειώνεται πως το Νέο Δελχί θεωρείται ήδη μια από τις πόλεις με την χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση παγκοσμίως, καθώς οι εκπομπές αερίων από τον τεράστιο όγκο των μεταφορικών μέσων έρχονται να προστεθούν στη ρύπανση από τα εργοστάσια και τις χωματερές της εξαιρετικά πυκνοκατοικημένης πόλης.

Νέο Δελχί μόλυνση: Προβλήματα υγείας στους κατοίκους

Στην Ινδία ο τοξικός αέρας σκοτώνει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους τον χρόνο.

Με την έναρξη του φθινοπώρου η ποιότητα του αέρα στο Νέο Δελχί, επιδεινώνεται.

Ο κυριότερος λόγος είναι ότι οι αγρότες καίνε καλάμια στα χωράφια τους γύρω από την πρωτεύουσα και στις γειτονικές πολιτείες και αυτός ο καιρός προκαλεί μόλυνση του αέρα στην πόλη. Οι ίδιοι οι αγρότες υποστηρίζουν ότι αναγκάζονται να καίνε τα υπολείμματα των φυτών στα χωράφια τους καθώς δεν διαθέτουν τα μέσα για να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Σχεδόν το 80% των οικογενειών στην περιοχή του Δελχί, με πληθυσμό περίπου 20 εκατομμύρια κατοίκους, ανέφεραν προβλήματα όπως πονοκέφαλοι, δύσπνοιες και καταρροή εξαιτίας της μόλυνσης του αέρα, σύμφωνα με μια έρευνα σε δείγμα 34.000 ερωτηθέντων που διενήργησε η ιδιωτική εταιρεία Local Circles.

REUTERS

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις