Καιρός 10 ημερών: Από αστάθεια θα χαρακτηρίζεται ο καιρός μέχρι και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, με βροχές να εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Έπειτα, όμως, το σκηνικό αλλάζει και πάλι και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους υπάρχουν ενδείξεις για νέο κύμα ζέστης, που αναμένεται να δώσει ακόμα και 40άρια.

Η πρόβλεψη της Πάττυς Σπηλιωτοπούλου

Από την Πέμπτη και μέχρι την Κυριακή ο καιρός θα χαρακτηρίζεται από αστάθεια, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Όπως αναφέρει, θα εκδηλώνονται μπόρες κυρίως τα απογεύματα σε ορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Και η θερμοκρασία, παράλληλα, θα έχει αυξομειώσεις. Συγκεκριμένα, από αύριο πέφτει κατά 2 με 3 βαθμούς και ανεβαίνει ξανά τον Δεκαπενταύγουστο.

Τονίζει, δε πως στο διάστημα 17 με 22 Αυγούστου υπάρχουν ενδείξεις για ένα θερμό κύμα ζέστης που θα δώσει 38άρια και τοπικά 40άρια.

Σάκης Αρναούτογλου: Βροχές το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Το στίγμα για τον καιρό που θα κάνει το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου και έως τις 22 Αυγούστου δίνει ο προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο καιρός αναμένεται άστατος με βροχές να σημειώνονται κυρίως το βράδυ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ τη Δευτέρα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου θα παρουσιάσει μία μικρή βελτίωση.

Έπειτα, την αστάθεια διαδέχεται έντονο κύμα ζέστης, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν ακόμα και τους 40 βαθμούς σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

«Σχετική δροσιά το τριήμερο του 15Αύγουστου με έντονη όμως κατά τόπους αστάθεια (μπόρες και καταιγίδες) κυρίως στην ενδοχώρα και στα ορεινά των νησιών τις θερμές μέχρι και τις πρώτες βραδινές κυρίως ώρες», αναφέρει στην ανάρτησή του ο προγνώστης καιρού

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου

«Ανήμερα του 15Αύγουστου η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά και μόνο στα ορεινά της ενδοχώρας!!!», συνεχίζει.

Ζέστη από 17 έως 22 Αυγούστου

«Πολλή ζέστη από 17 έως 21 Αυγούστου με σταδιακή μικρή υποχώρηση της από τις 22 Αυγούστου και μετά!», προσθέτει.

Τέλος αναφορικά με το μελτέμι στο Αιγαίο αναφέρει ότι θα πέσει σταδιακά από την ερχόμενη Παρασκευή «και από το Σάββατο 13/8 και μέχρι τις 16/8 δεν φαίνεται να ξεπερνα τα 4-5 μποφόρ με σταδιακή μικρή πρόσκαιρη όμως μόνο ενίσχυση κυριως απο τις 19 με 20 του μηνός».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις