Ανακοινώθηκε από την Attica Bank η τριμερής συμφωνία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), του ΤΜΕΔΕ και της Ellington για την αζήμια αποχώρηση της τελευταίας από την τράπεζα.

Oι εταιρείες Rinoa LTD – Ellington Solutions, συμφερόντων του αμερικανικού ομίλου, μεταβίβασαν την περασμένη Δευτέρα τις μετοχές τους που αντιστοιχούν στο 8,08% της τράπεζας, στο ΤΜΕΔΕ, το οποίο ελέγχει πλέον το 20,11%.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αρχική συμφωνία για τη δρομολογημένη αύξηση κεφαλαίου των 473 εκατ. ευρώ συνεχίζει να ισχύει ως προς το ΤΧΣ και το ΤΜΕΔΕ.

Ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο στην Attica Bank της Thrivest holding ltd, βασικής μετόχου της Παγκρήτιας Τράπεζας, η οποία αυτήν την περίοδο διενεργεί οικονομικό έλεγχο στο πιστωτικό ίδρυμα.

Τις επόμενες ημέρες, εκτιμάται ότι θα υπάρξει συμφωνία με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή, θα υποβληθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό σχέδιο και το πλάνο εξυγίανσης της τράπεζας, και θα ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοση των νέων μετοχών.

Σε αυτήν, το ΤΧΣ θα συμμετάσχει με 300 εκατ. ευρώ, ενώ η Thrivest θα επενδύσει κατά πάσα πιθανότητα 100 εκατ. ευρώ.

Μετά και την απόκτηση των warrants που θα εκδοθούν, στο πλαίσιο ενεργοποίησης του νόμου για την αναβαλλόμενη φορολογία, λόγω της περυσινής ζημιογόνου χρήσης της Attica Bank, o νέος μέτοχος θα αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις