Καθώς οι επιχειρήσεις ενσωματώνουν όλο και περισσότερο τη Βιωσιμότητα στους αναπτυξιακούς τους στόχους, τα ESG ταλέντα διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο και είναι αναγκαία για την ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικών Βιωσιμότητας που αναλύονται σε δράσεις για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση.

Όπως αναφέρει έρευνα της ManpowerGroup, για να μπορέσουν οι εταιρείες να εφαρμόσουν με επιτυχία αυτήν την προσέγγιση, πρέπει να διαθέτουν και να εκπαιδεύσουν κατάλληλους ηγέτες και στελέχη με συγκεκριμένα προσόντα και δεξιότητες, δεδομένου ότι η προσφορά επαγγελματιών ESG δεν είναι ακόμη σύμφωνη με τη ζήτηση.

Η ωρίμανση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη έρευνα του ομίλου ManpowerGroup, με τίτλο «Η Αναζήτηση Ταλέντων ESG», που διεξήχθη το δ’ τρίμηνο του 2022 (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) και στην οποία συμμετείχαν 510 Έλληνες εργοδότες, σχεδόν 7 στις 10 (69%) επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν ήδη εντοπίσει και αναπτύξει τη στρατηγική τους ESG έναντι 8 στους 10 (78%) διεθνώς.

Οι Δεσμεύσεις Βιωσιμότητας διαμορφώνουν τους ESG Ρόλους σε Ζήτηση

Ο όμιλος ManpowerGroup πραγματοποίησε την έρευνα σε σχεδόν 40.700 υπευθύνους προσλήψεων σε 41 χώρες και περιφέρειες, προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες για τα στρατηγικά σχέδια των επιχειρήσεων και Οργανισμών αναφορικά με τη διαχείριση ταλέντων και σε σχέση με το πώς θα ανταποκριθούν στις ESG προτεραιότητές τους.

Οι ρόλοι που αφορούν στο Περιβάλλον, την Υγεία και την Ασφάλεια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ζήτησης για πρόσληψη ταλέντων ESG, για το επόμενο 12μηνο, με ποσοστό 59% τόσο στον κόσμο όσο και στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις