Eυρηματικότητα και... καύσωνας: Τηγανίζοντας αυγό κάτω από τον καυτό ήλιο της Κωνσταντινούπολης
Η αφόρητη ζέστη μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε κάποια πράγματα τα οποία ίσως δεν είχαμε φανταστεί ότι μπορούν να γίνουν!
Το κύμα καύσωνα πλήττει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα τη χώρα, με τον υδράργυρο χθες να φτάνει τοπικά τους 43 βαθμούς. Και σήμερα (24/7) όμως η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα, ενώ σε κάποιες περιοχές ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 44 βαθμούς. Η αφόρητη ζέστη στην Αθήνα έχει αναγκάσει αρκετό κόσμο να κλειστεί στο σπίτι του, συντροφιά με τα κλιματιστικά. Οι δρόμοι έχουν αδειάσει, με εξαίρεση τους τουρίστες που κάνουν βόλτα στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου.
Παρόμοια εικόνα και στην Κωνσταντινούπολη, με τον υδράργυρο τουλάχιστον τις δύο τελευταίες ημέρες να μην πέφτει κάτω από 42 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα όπως είπε στην «Πρωινή Ζώνη» ο ανταποκριτής του Action 24, Νίκος Νανούρης, μπορεί το θερμόμετρο να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, αλλά η πραγματική αίσθηση ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου!
Ωστόσο αν έχεις λίγο χιούμορ μπορείς να εκμεταλλευτείς τον καύσωνα με τον πιο ευφάνταστο τρόπο. Αυτό έκανε και ένας επιχειρηματίας στην Κωσταντινούπολη, ο οποίος θέλησε να αποδείξει πως το κύμα ζέστης είναι τέτοιο που μπορεί κανείς να ψήσει ένα αυγό απλά και μόνο ακουμπώντας το τηγάνι του στο πεζοδρόμιο που το «βλέπει» για αρκετή ώρα ο ήλιος.
Όπως φαίνεται στο βίντεο, αφού άφησε το τηγάνι για λίγα λεπτά στον ήλιο, ώστε να πάρει θερμοκρασία, στη συνέχεια ρίχνει το αυγό αξιοποιώντας την καυτή, ηλιακή ενέργεια. Μέσα σε λίγα λεπτά τηγανίζεται σχεδόν σαν να είναι τοποθετημένο σε μάτι κουζίνας. Μάλιστα στο τελευταίο πλάνο του βίντεο διακρίνεται να κάθεται στο πεζοδρόμιο και κάνει τις «βούτες» του στον κρόκο του μελάτου αυγού.
Ο καύσωνας αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες και ίσως είναι μια καλή «ευκαιρία» για να δοκιμάσουμε έναν εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος!

