Πανελλήνιες 2020: Η λύση στην οποία προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας είναι οι υποψήφιοι – όταν εξεταστούν – να διαγωνιστούν στην ύλη που έχει διδαχθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου, τότε δηλαδή που έκλεισαν τα σχολεία προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του Covid 19 στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής η απόφαση, μάλιστα, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Η ύλη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα διαμορφωθεί μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής καθώς το υπουργείου Παιδείας, μέσω της τακτικής ενημέρωσης που δέχεται από τα σχολεία, έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει το εύρος της ύλης που έχει διδαχθεί σε κάθε σχολείο ανά μάθημα.

Χθες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε προαναγγείλει τη μείωση της ύλης για τις εξετάσεις τονίζοντας επιπλέον:  «Οι εξετάσεις θέλουμε να γίνουν όσο πιο κοντά στον Ιούνιο». Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος.

Παράλληλα τόνισε πως εξετάζεται η παράταση του κλεισίματος των σχολείων σημειώνοντας: Σε αυτή την κρίση ακούμε από την πρώτη στιγμή τους ειδικούς. Αυτούς συμβουλευόμαστε. Δεν έχει παρθεί ακόμα καμία οριστική απόφαση. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων. Μέχρι τώρα όμως ισχύει η απόφαση που έχει παρθεί και λήγει μαζί με τις διακοπές του Πάσχα».

Ερώτημα παραμένει, ωστόσο, το πότε και αν θα ανοίξουν τα σχολεία με τους ειδικούς, όπως ο Ηλίας Μόσιαλος ή ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς να δηλώνουν ο πρώτος ότι «η απόφαση για τα σχολεία θα πρέπει να ληφθεί με περισσότερα στοιχεία» και ο δεύτερος να ζητά να μπει τέλος τώρα στην σχολική χρονιά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις