Κορονοϊός Θριάσιο: Με χειροκροτήματα και χαμόγελα αποχαιρέτησαν γιατροί και νοσηλευτές το πρώτο εξιτήριο ασθενούς με κορονοϊό. Σε βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Ιωάννης Κουτσοδημητρόπουλος, μέλος του ιατρικού προσωπικού, έξω από τη ΜΕΘ Λατσείου βρίσκονται συγκεντρωμένοι γιατροί και νοσηλευτές.

Μόλις αντικρίζουν τον ασθενή ξεσπούν σε χειροκροτήματα, με τον ίδιο να τους κάνει το σήμα της νίκης. Σημειώνεται πως η ΜΕΘ Λατσείου στο Θριάσιο, λειτουργεί αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δηλώνουν χαρούμενοι που όλοι οι ασθενείς συνεχίζουν τον αγώνα τους και κανένας από το προσωπικό δεν έχει μολυνθεί. Τονίζεται ότι ήδη στο Θριάσιο έχουν αποσωληνωθεί με επιτυχία 2 ασθενείς.

Ωστόσο, σημειώνεται πως οι νεκροί ανέρχονται στους 100 από την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας έφυγε από τη ζωή ένας 84χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αττικόν. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα καταγράφηκε στις 12 Μαρτίου, δηλαδή η χώρα μας έφτασε στους 100 νεκρούς σε ένα μήνα και μία μέρα.

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας, ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.145, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά το 25,8% θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και το 40% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 17 (19.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις