ΚΕΚ 600 ευρώ: Η επιμόρφωση των επιστημόνων, ανθρώπων που φοίτησαν σε πανεπιστήμια και πολλοί εξ αυτών να έχουν λάβει ακόμα μεγαλύτερη εξειδίκευση υφίστανται ένα καψόνι προκειμένου να λάβουν μια  υποτυπώδη οικονομική στήριξη εν μέσω πανδημίας και οικονομικής ασφυξίας. Αυτοί που αποφάσισαν να συμμετέχουν έκπληκτοι βρέθηκαν σε ένα «περιβάλλον» το οποίο είναι ντροπή για όλους. Για την κυβέρνηση, για τους επιστήμονες για την κοινή λογική.

Μονάχα που στη προκειμένη περίπτωση οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι επιστήμονες και οι μεγάλοι κερδισμένοι όλοι αυτοί που ανέλαβαν έναντι αμοιβής να καταρτήσουν τους επιστήμονες με pdf που νομίζεις ότι έχουν μεταφραστεί από google translate και που το περιεχόμενό τους δεν εντυπωσιάζει ούτε μαθητή γυμνασίου. Κι εδώ τίθενται δύο σοβαρά ερωτήματα:

  • Ποιος ενέκρινε τη δαπάνη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για κωμικά προγράμματα “κατάρτισης” χαμένης στην μετάφραση;
  • Ποιος ενέκρινε τον εξευτελισμό των επιστημόνων, προκειμένου να λάβουν μια στήριξη-φιλοδώρημα εν μέσω πανδημίας και οικονομικής ασφυξίας;

Όπως γράφουν, διακωμωδώντας το τραγικό της κατάστασης «το «Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν» δεν είναι στίχοι σε κάποια εξωτική γλώσσα ή ρίμα που έφτυσε κάποιος ράπερ στα «ποδανά». Δεν είναι η νέα ατάκα του Ντόναλντ Τραμπ μετά το θρυλικό covfefe. Δεν είναι καν στιχομυθία από καβγά Βέλτσου – Ζουράρι σε σατιρικό σκετσάκι του Μητσικώστα. Kάποιος άλλος επιστήμονας γράφει: «Νόμιζα ότι τα είχα δει στο στρατό αλλά αυτό είναι χειρότερο! Θα μαζευόμαστε σε μερικά χρόνια και αντί να λέμε ιστορίες από το στρατό θα λέμε ιστορίες από την επιμόρφωση!». Άλλος χρήστης γράφει: ” Αν δεν υπήρχε αυτή η τηλεκατάρτιση θα έπρεπε να την εφεύρουμε. Είναι τοσο χάλια που είναι υπέροχη. Θα έλεγα ότι φτάνει στα επίπεδα εξάρτησης του Ρετιρέ…”.

Αυτό, μαζί με άλλα διαμαντάκια ανορθογραφίας, μεταφράσεων που θα έκαναν και το google translate να κοκκινίσει, αλλά και «γνώσεων» που απευθύνονται σε λειτουργικά αναλφάβητους, είναι το βασανιστήριο που υφίστανται οι επιστήμονες της χώρας μας υπό τον τίτλο της “τηλεκατάρτισης”, προκειμένου να λάβουν το voucher των 600 ευρώ. Ξαφνικά το κάθε Ιδιωτικό ΙΕΚ και  βρέθηκε με Κέντρο Διά Βίου Μάθησης προκειμένου να λάβει το κάτι τις από τα εκατομμύρια που μοιράζονται.

Δεν πρόκειται για πάρτι διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Αλλά και για τον εξευτελισμό του να έχεις τελειώσει Νομική, Ιατρική, Μετσόβιο, σε πολλές περιπτώσεις να έχεις μεταπτυχιακά ή διδακτορικό, και να καλείται να σε «εκπαιδεύσει» – για ένα επίδομα – η αριστεία των ΚΕΚ, με «Σκοιλ Ελικικού», με «μεταμορφώσεις» και με οδηγίες για το πώς να ανοιγοκλείνεις τον υπολογιστή σου, ενώ βρίσκεσαι σε πρόγραμμα κατάρτισης μέσω αυτού!

Σε αυτό το σλάιτ βλέπουμε μία ανούσια παρουσίαση powerpoint όπου τονίζει τη σημασία του χρόνου κ πόσο αργά περνάει όταν κάνεις κάτι βαρετό…

Τα screenshots των συμμετεχόντων στα προγράμματα σκόρπισαν απλόχερα το γέλιο στο ελληνικό διαδίκτυο – όμως θα πρέπει να απαντηθούν και τα σοβαρά ερωτήματα. Ποιος πιστοποίησε την επιλεξιμότητα των ΚΕΚ «Σκοιλ Ελικικου»; Ποιος ενέκρινε τη δαπάνη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για κωμικά προγράμματα «κατάρτισης» χαμένης στην μετάφραση; Ποιος ενέκρινε τον εξευτελισμό των επιστημόνων, προκειμένου να λάβουν μια στήριξη-φιλοδώρημα εν μέσω πανδημίας και οικονομικής ασφυξίας;

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις