Προσφυγικό λέσβος: Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η τουρκική προκλητικότητα. Το Μεγάλο Σάββατο έγινε γνωστό ότι τουρκική ακταίωρος προσπάθησε να προωθήσει λέμβο γεμάτη πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Ωστόσο, εντοπίστηκε άμεσα από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και από Περιπολικό σκάφος

Όπως έκανε γνωστό το Λιμενικό κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου όσο και των επιχειρούντων στην εν λόγω περιοχή πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και με τις τουρκικές ακταιωρούς. Μάλιστα, ο αριθμός των τουρκικών πολεμικών πλοίων των οποίων αυξήθηκε σταδιακά, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, αναπτύχθηκε σταδιακά και σημαντικός αριθμός περιπολικών σκαφών του Λιμενικού. Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε εν τέλει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες σήμερα από τουρκική ακταιωρό.