Χρυσοθήρες στην Ελλάδα: Έσκαψαν τα θεμέλια στο μεγάλο πέτρινο γεφύρι στον Δρόμο του Νερού προξενώντας σοβαρές ζημιές στο ιστορικό γεφύρι. Τα ίχνη της αξίνας είναι ορατά στη μαρμάρινη «υποδομή» του γεφυριού, το οποίο θεωρείται μέρος της υποδομής την οποία έφτιαξε ο Ιμπραήμ για την υδροδότηση της Καβάλας.

Τα ίχνη στο μάρμαρο από την αξίνα είναι εμφανή 

Ο θρύλος λέει ότι στην περιοχή και στο 3ο κατά σειρά και μεγαλύτερο πέτρινο ιστορικό γεφύρι το οποίο βρίσκεται στον Δρόμο του Νερού στην Καβάλα, υπάρχει θησαυρός.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το kavalapost.gr, η ζημιά στο γεφύρι είναι ήδη εις γνώσιν του δήμου Καβάλας, με τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη να σκοπεύει άμεσα να πραγματοποιήσει αυτοψία στο γεφύρι, μαζί με την Αρχαιολογική Υπηρεσία της Καβάλας και μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, προκειμένου να εκτιμηθεί η ζημιά και κυρίως να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: kavalapost.gr Φωτογραφίες: Χάρης Ιορδανίδης

Έχουν ξανακάνει ζημιές σε γεφύρια

Τον Οκτώβριο του 2018 είχαν γίνει ζημιές σε γεφύρι στην Καρδίτσα στο γεφύρι του Πετρωτού ή Λιάσκοβου όπου οι χρυσοθήρες έσκαψαν μια τρύπα στο «κατάστρωμα». Έβγαλαν πέτρες και χώμα δημιουργώντας μια τρύπα στην οποία χωράει άνθρωπος. Η τρύπα αυτή μπορεί να προκαλέσει ακόμη και την πτώση του γεφυριού.

Ανάλογο περιστατικό έχει συμβεί και στο γεφύρι του Τυρολόγου. Σε αυτή την περίπτωση η τρύπα ανοίχτηκε κοντά στη βάση του τόξου. Οι άγνωστοι μάλλον αναγκάστηκαν να φύγουν βιαστικά χωρίς να ολοκληρώσουν το έργο τους. Ήταν τέτοια η βιασύνη τους που άφησαν ακόμη και μια τσάπα μέσα στην τρύπα.

Εκπομπή αφιερωμένη στους στους Χρυσοθήρες της Ελλάδας

Ο Alpha έχει παρουσιάσει ειδική εκπομπή για τους Χρυσοθήρες της Ελλάδας

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις