Φονική συμπλοκή Ανώγεια: Οι δύο νεκροί μεταφέρθηκαν λίγο μετά την 01:30 σε νοσοκομεία, στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο, αντίστοιχα, σύμφωνα με το τοπικό Creta24.gr. Ο τραυματίας της συμπλοκής, μετά τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Ηρακλείου. Αφορμή για την φονική συμπλοκή με αντίποινα, ήταν – σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ως τώρα – μια λογομαχία για εδαφικές διαφορές. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, σκότωσε τον γνωστό μουσικό Λευτέρη Καλομοίρη, 62 ετών. Ο γιος του Καλομοίρη, Μανώλης, σκότωσε στη συνέχεια τον δολοφόνο του πατέρα του, διέφυγε και καταζητείται.

Ένας 30χρονος συγχωριανός που έτρεξε να τους χωρίσει τραυματίστηκε από σφαίρα στο γόνατο, η κατάστασή του όμως δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι τρεις μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγεία Ανωγείων, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του 30χρονου και του 62χρονου. Και τα δυο θύματα είχαν τραύματα στο στήθος, ενώ ο 30 χρόνος είχε και μώλωπες στο πρόσωπο. Η σορός του 30χρόνου Γιώργου Ξυλούρη μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ενώ αυτή του 62χρόνου Λευτέρη Καλομοίρη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου το σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή τους.

Το χωριό “πάγωσε” από την είδηση, ενώ πολλοί έφτασαν στο Κέντρο Υγείας για να μάθουν τί συμβαίνει. Παράλληλα, επί τόπου έχουν σταλεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αφού καταζητείται ο γιος του 62χρονου θύματος και υπάρχει φόβος για βεντέτα.

Σύμφωνα με το Creta24.gr, στο χωριό βρίσκονται πάνω από 40 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν από Ηράκλειο και από Ρέθυμνο. Το σημείο της συμπλοκής αποκλείστηκε, ενώ επί τόπου εντοπίστηκαν τουλάχιστον 8 κάλυκες από δύο διαφορετικά όπλα.

Ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης ζήτησε να μεταβεί στο χωριό εισαγγελέας. Δήλωσε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο.

Τί θα γίνει με την οπλοκατοχή στην Κρήτη;

Όπως γράφουν τα Νέα του Ρεθύμνου, η σημερινή ημέρα είναι πολύ δύσκολη για τα Ανώγεια. Τονίζεται ότι πλέον τίθεται πολύ ισχυρό το ζήτημα της οπλοκατοχής στην περιοχή. “Και όμως αποτελεί «κοινή λογική» και «πρακτική» σε πολλά χωριά της Κρήτης και της Ελλάδας, γεγονός, που αποδεικνύει πως η πολιτεία δεν έχει κάνει όσα χρειάζονται για το σοβαρό ζήτημα της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, όπως και για την επιμόρφωση και την διαμόρφωση σύγχρονου σκεπτικού αντιμετώπισης των πραγμάτων για το σύνολο της αγροτικής και κυρίως της κτηνοτροφικής κοινότητας, όπου επικρατούν παρωχημένες νοοτροπίες που οδηγούν στην οπισθοδρόμηση και έχουν αποτελέσματα όπως τα χθεσινά στα Ανώγεια”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις