Ανώγεια φονικό: Συγκλονισμένη είναι όλη η Κρήτη, αλλά και η χώρα, από τον άδικο χαμό δύο συγχωριανών στα Ανώγεια. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ύστερα από μια λογομαχία για μια θέση πάρκινγκ, βγήκαν τα όπλα με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να πέσουν νεκροί: Ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη έδωσε μια διαφορετική εκδοχή για το τραγικό γεγονός. Ο ίδιος υποστηρίζει πως ο Γιώργος Ξυλούρης δεν έβαψε τα χέρια του με αίμα και πως ο μοναδικός δολοφόνος, είναι ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη. Λέει χαρακτηριστικά: «Ο γιος μου χτυπήθηκε σαν σάκος του μποξ ήρθε καταματωμένος στο σπίτι και ο άλλος μαζί με μέλη της οικογένειάς του ήρθαν κάτω από το μπαλκόνι του βρίζοντας και προκαλώντας. Ο γιος μου πήρε το όπλο αλλά το είχε στη μέση. Δεν πυροβόλησε κανέναν και δεν βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του όπως μας είπαν οι ιατροδικαστές.

Πυροβόλησε μόνο ο άλλος και εκείνος ήταν που πέτυχε και τον ίδιο του τον πατέρα. Στη συνέχεια σκότωσε το παιδί μου και του έριξε και χαριστική βολή όταν ήταν ήδη στο έδαφος. Δεν υπήρχαν παλιές διαφορές, τα εγγόνια μου πήγαιναν στη σχολή χορού του Καλομοίρη».

Σημειώνεται πως η άποψη του χαροκαμένου πατέρα διαφέρει απ’όσα είχαν γίνει γνωστά μέχρι το πρωί: Ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη. Ο γιος του 63χρονου μόλις συνάντησε τον 30χρονο του επιτέθηκε αρχικά φραστικά, ενώ στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε προκαλώντας παράλληλα φθορές σε ένα παράθυρο. Ο Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πήρε το όπλο του και πήγε να βρει τον γιο του 63χρονου με αποτέλεσμα ο καυγάς να πάρει άγριες διαστάσεις.

Διαβάστε: Ανώγεια βεντέτα: Πώς έγινε το διπλό φονικό – Η αφορμή που σοκάρει [vids]

Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν πάλι μία έντονη λογομαχία, ενώ ο Λευτέρης Καλομοίρης μπήκε ανάμεσά τους προσπαθώντας να τους χωρίσει φωνάζοντας: «Σταματήστε! Μη σκοτωθείτε μπρε».

Ωστόσο, ο καυγάς πήρε άγριες διαστάσεις καθώς βγήκαν και τα όπλα. Όταν ο 63χρονος είδε τα πιστόλια μπήκε μπροστά από το γιο του για να τον προστατεύσει και δέχθηκε αυτός τα πυρά. Στη συνέχεια ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη και τράπηκε σε φυγή. Παραδόθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις