Ανώγεια φονικό: Η Ευτυχία Πενταράκη του ραδιοφωνικού σταθμού Gavdos 88.8 FM, ανάρτησε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook το όπλο που η οικογένεια του 30χρονου παρέδωσε στις αρχές και το οποίο θα εξεταστεί κατά το αν όντως χρησιμοποιήθηκε στο διπλό φονικό ή αν ισχύει η αναφορά του πατέρα του, πως ο Μανώλης Καλομοίρης ήταν ο μόνος που πυροβόλησε και που τελικά σκότωσε τον πατέρα του, αλλά και τον 30χρονο κτηνοτρόφο.

«Αυτό είναι το όπλο που παραδόθηκε απόψε από την οικογένεια Ξηλούρη στις αρχές, ως το όπλο που κρατούσε το μοιραίο βράδυ του φονικού στα Ανώγεια ο Γιώργος Ξυλούρης. Με την ευχή να είναι το τελευταίο αιματηρό περιστατικό σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο…».

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες πρόκειται για πιστόλι Glock 19 Αυστριακής κατασκευής. Τα  Glock έχουν ως χαρακτηριστικό την απουσία μοχλού πυρός και ασφαλείας, αλλά αντίθετα ένα συνδυασμό από συστήματα ασφάλισης που τα κάνουν μεν ένα από τα πιο ασφαλή ημιαυτόματα πιστόλια που υπάρχουν, αλλά από την άλλη είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα προς χρήση. Αυτό το καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο για όσους δεν γνωρίζουν από την χρήση όπλων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις