Ανώγεια φονικό: Αίσθηση από την τοποθέτηση του Διονύση Βέρρα, δικηγόρου του Μανώλη Καλομοίρη, για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Ειδικότερα ο κ. Βέρρας, μιλώντας στην εκπομπή του Open TV, «Open Ελλάδα» εκτίμησε ότι «το όπλο που παρέδωσε στην ΕΛ.ΑΣ η οικογένεια Ξυλούρη δεν ήταν κατά την ταπεινή άποψή μου το πραγματικό όπλο. Πρόκειται για “μαγειρεμένη” παράδοση άλλου όπλου. Αυτό θα το δείτε όταν έρθει στο φως η βαλλιστική έρευνα. Τι να σου κάνει η προανάκριση όταν δεν βρίσκει το όπλο καθώς το έχουν πάρει από τον τόπο του συμβάντος».

Παράλληλα ο κ. Βέρρας αποκάλυψε ότι πριν φτάσει η αστυνομία φτάσει στον τόπο του συμβάντος «κάποιοι πήγαν και έπλυναν το σημείο. Έριξαν νερά. Τα σπίτια είναι δίπλα – δίπλα. Εγώ διάβασα τη δικογραφία. Κάποιοι άλλοι λένε καραγκιοζιλίκια διότι δεν ξέρουν τη δικογραφία. Αυτά τα γράφει η έκθεση αυτοψίας, δεν τα λέω εγώ. Η απόκρυψη των στοιχείων προφανώς ευνοεί κάποιον άλλον. Εξαφανίστηκαν τα όπλα, αλλά έκαναν και πλύση, με αποτέλεσμα να πάει η αστυνομία και να βρει έναν πειραγμένο χώρο του θανατηφόρου συμβάντος. Ο πελάτης μου ομολόγησε και δεν είχε να κρύψει κάτι».

Δείτε τη σχετική αναφορά στο 07.29″, στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακόμη πρόσθεσε ότι «το όπλο του εντολέα μου θα ταυτοποιηθεί με τους επτά κάλυκες που βρέθηκαν στο οδόστρωμα. Εάν αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της θα δούμε πόσο ωραία θα απογυμνωθούν όλοι» καθώς θα βρεθούν προ των ευθυνών τους και δουν ποιος πυροβόλησε ποιον». Επιπλέον, ο  δικηγόρος σημείωσε ότι η υπόθεση που συντάραξε την Κρήτη «έχει δύο σκέλη. Το ένα είναι το κοινωνικό και το άλλο είναι το νομικό. Θα πρέπει να αφήσουμε την αστυνομία και τη δικαιοσύνη να κάνουν τη δουλειά τους».

Υπενθυμίζεται ότι η Ευτυχία Πενταράκη του ραδιοφωνικού σταθμού Gavdos 88.8 FM, ανάρτησε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook το όπλο που η οικογένεια του 30χρονου παρέδωσε στις αρχές και το οποίο θα εξεταστεί κατά το αν όντως χρησιμοποιήθηκε στο διπλό φονικό ή αν ισχύει η αναφορά του πατέρα του, πως ο Μανώλης Καλομοίρης ήταν ο μόνος που πυροβόλησε και που τελικά σκότωσε τον πατέρα του, αλλά και τον 30χρονο κτηνοτρόφο. «Αυτό είναι το όπλο που παραδόθηκε απόψε από την οικογένεια Ξηλούρη στις αρχές, ως το όπλο που κρατούσε το μοιραίο βράδυ του φονικού στα Ανώγεια ο Γιώργος Ξυλούρης. Με την ευχή να είναι το τελευταίο αιματηρό περιστατικό σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο…».

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες πρόκειται για πιστόλι Glock 19 Αυστριακής κατασκευής. Τα  Glock έχουν ως χαρακτηριστικό την απουσία μοχλού πυρός και ασφαλείας, αλλά αντίθετα ένα συνδυασμό από συστήματα ασφάλισης που τα κάνουν μεν ένα από τα πιο ασφαλή ημιαυτόματα πιστόλια που υπάρχουν, αλλά από την άλλη είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα προς χρήση. Αυτό το καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο για όσους δεν γνωρίζουν από την χρήση όπλων.

«Πυροβόλησαν δυο όπλα»

Αποκαλυπτική ήταν και η έτερη δικηγόρος του 29χρονου Μανώλη Καλομοίρη κατηγορούμενου για το φονικό στα Ανώγεια. Όπως είπε έχει στα χέρια της και περιλαμβάνονται σε αυτή πολλές μαρτυρίες την δικογραφία για το διπλό φονικό.  Η Αλεξάνδρα Σπανάκη μιλώντας στο Mega, στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου, σημείωσε ότι «υπάρχουν δύο διαφορετικά διαμετρήματα στους κάλυκες που έχουν εντοπιστεί στο σημείο που συνέβη το περιστατικό. Έχουν συλλεχθεί από την αστυνομία και έχουν καταχωρηθεί στην έκθεση αυτοψίας και στη διαβιβαστική αναφορά που έχει συνοδεύσει τη δικογραφία στα χέρια του εισαγγελέα».

«Το ένα όπλο είναι το εντολέα μου. Για εμάς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία διότι τα στοιχεία της δικογραφίας είναι σαφή. Είμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο, παρά το ότι η δικογραφία για τον εντολέα μου έχει ολοκληρωθεί», πρόσθεσε η ίδια. «Το δεύτερο όπλο φυσικά και ανήκει στον Γιώργο Ξυλούρη το νεκρό. Φυσικά πυροβόλησε ο ίδιος με αυτό το όπλο. Υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων, και άλλα στοιχεία που βοηθούν στην αποτίμηση των πραγματικών περιστατικών όπως εξελίχθηκαν. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», τόνισε. «Φυσικά και υπήρχαν και άλλα πρόσωπα. Φυσικά υπάρχουν πάνω από τρεις μαρτυρίες. Υπάρχουν άνθρωποι που ήταν παρόντες και ακόμη δεν έχουν καταθέσει. Θα καταθέσουν», είπε ακόμη.


Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάνννης. «Οι οικογένειες θρηνούν δύο ανθρώπους. Είμαστε γνώστες ότι ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός. Υποχρέωση όλων είναι να ληφθούν οι μέριμνες ώστε να αποφευχθούν στο μέλον τέτοιου είδους καταστάσεις. Είναι χρήσιμο να πούμε ότι αυτές οι δύο οικογένειες, που έχουν προσφέρει τόσα πολλά στην ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου, θα έχουν την αντοχή και την ενότητα να βαδίζουν σε ήρεμα νερά».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις