Σχολεία άνοιγμα: Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη και η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη ήταν καλεσμένες στον πρωινή ζώνη του OPEN ναφέρονται στην επικινδυνότητα του κορωνοϊού και την προσοχή που οι πολίτες και οι μαθητές θα πρέπει να εξακολουθούν να επιδεικνύουν. Η λήψη των μέτρων πρέπει να εφαρμόζονται από σήμερα στα σχολεία με αφορμή την επανεκκίνησή τους για τους μαθητές της τρίτης λυκείου αλλά και σε αυτά που θα εφαρμοστούν κατά το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων καθώς και στα θέματα που αφορούν στην διεξαγωγή των μαθημάτων στα σχολεία αλλά και στην διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων και την ύλη.

Χθες η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη στο ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι για την σταδιακή επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες το υπουργείο εξετάζει την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Το ενδιαφέρον του υπ. Παιδείας να στρέφεται στο ποσοστό των μαθητών που θα επιστρέψουν, αλλά και την τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής που έχουν προταθεί από τον ΕΟΔΥ. «Ο στόχος του υπουργείου είναι τα παιδιά να πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα εφοδιασμένα στις Πανελλαδικες», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας στο δελτίο του Alpha, ενώ από τις 18 Μαΐου αναμένεται η σταδιακή επιστροφή και των υπόλοιπων μαθητών του Λυκείου και του Γυμνασίου. Σχετικά με τις απουσίες, η Σ. Ζαχαράκη υπενθύμισε πως με μια απλή υπεύθυνη δήλωση γονέα οι μαθητές θα μπορούν να απουσιάσουν, χωρίς να καταμετρηθούν οι απουσίες.

Τα κέντρα γλωσσών και τα φροντιστήρια ξεκινούν και αυτά σταδιακά την επαναλειτουργία τους, ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες με τις σχολικές μονάδες. Για την επαναλειτουργία των υπόλοιπων τάξεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Σ. Ζαχαράκη διευκρίνισε πως η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη και κατόπιν εισήγησης των ειδικών, με τους εκπαιδευτικούς να έχουν λάβει τις οδηγίες για την τήρηση της ασφάλειας των μαθητών.

Η απόφαση για τα Δημοτικά Σχολεία θα ληφθεί στο τέλος του Μαΐου, αφού πρώτα έχει εκτιμηθεί η πορεία της επιδημίας και ο αντίκτυπος της επαναλειτουργίας των μεγαλύτερων τάξεων. Τέλος, η υφυπουργός αποκάλυψε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο της έναρξης του σχολικού έτος την 1η Σεπτεμβρίου, δεδομένων των χαμένων διδακτικών ωρών. Σε συνεργασία με το ΙΕΠ, το υπουργείο Παιδείας θα σχεδιάσει την μετάβαση των μαθητών στην επόμενη σχολική χρονιά, χωρίς να έχουν εκπαιδευτικά και διδακτικά κενά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις