Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών με  αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία και να μην εφαρμοστεί η τροπολογία για την αναμετάδοση του σχολικού μαθήματος.  Λόγω του συλλαλητηρίου έκλεισαν δρόμοι στο κέντρο: η Β. Σοφίας από Σέκερη, η Βασιλίσσης Αμαλίας από Συγγρού και η Σταδίου. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ακολουθεί πορεία προς τη Βουλή.

Έξω από τη Βουλή, στο ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να κρεμάσουν πανό έξω από τη κοινοβούλιο, ωστόσο οι δυνάμεις της Αστυνομίας τους εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικροεπεισόδια.


Το χρονικό

Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ) κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς σε κινητοποίηση, προκειμένου να εκφράσουν την την αντίθεσή τους στην κατάθεση σχεδίου νόμου από το υπουργείο Παιδείας που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, εν μέσω επιδημίας. Οι ομοσπονδίες ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου και επέκριναν την ηγεσία του υπουργείου για την έλλειψη διαλόγου πριν από την κατάρτιση του νομοσχεδίου και ειδικότερα για τις διατάξεις που αφορούν σε αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, λέγοντας ότι αυτές θα επιφέρουν απολύσεις εκπαιδευτικών και θα υποβαθμίσουν συνολικά της Παιδεία.

Επιπλέον, από τις ομοσπονδίες έχει ασκηθεί έντονη κριτική για την θέσπιση ηλικιακού ορίου στις τάξεις των ΕΠΑΛ.

Ακόμη, στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρέθηκε και η τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων. Οι ομοσπονδίες έχουν ήδη εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για την προστασία προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών και έχουν τονίσει ότι η εν λόγω ρύθμιση είναι «αντιεκπαιδευτική» και «αντιπαιδαγωγική».

Οι ομοσπονδίες ζήτησαν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και εκπρόσωποι μαθητών, φοιτητών και γονέων.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: «Λέμε όχι στον Μεγάλο Αδελφό»

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριοΠανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της ΑθήναςΠανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια κατά του νέου νομοσχεδίου

Gepostet von Flash.gr am Mittwoch, 13. Mai 2020


Το Σωματείο εκπαιδευτικών Αττικής κρέμασε πανό στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια που αναγράφει “Ριάλιτι δεν είναι η σχολική ζωή, η τροπολογία δεν θα εφαρμοστεί”.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

Λέμε ΟΧΙ στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Λέμε ΟΧΙ στον Μεγάλο Αδελφό μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας

Υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία, το δημόσιο σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας

Σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ, σημειώνει:

«Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου άλλα και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία
αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, καλούν όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τετάρτη 13 Μαΐου στη 1μμ.