Κορονοϊός εκκλησία: Ο Ιερέας στα τέλη Φεβρουαρίου, είχε ταχθεί κατά του κλεισίματος των ιερών ναών και της παύσης της Θείας Κοινωνίας μέχρι να περάσει η πανδημία. Τότε μάλιστα σχετικά με την πιθανή προληπτική απαγόρευση συναθροίσεων λόγω της νόσου, ο πατήρ Στυλιανός είχε πει ότι «Μόνο αν βάλουν τανκς μπροστά από τις εκκλησίες δεν θα πάμε σε εκκλησίες» και «Ο Χριστός ποτέ δεν υπήρξε φορέας μικροβίων»

Χθες στην ΕΡΤ επέμεινε στην θέση του θεωρόντας ως λάθος που μπήκε εξ αρχής σε όλη αυτή τη συζήτηση με τις προσταγές και τους περιορισμούς για τον κορονοϊό, χαρακτήρισε την αντίδραση της Εκκλησίας ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου. Παράλληλα, σημείωσε ότι καμία επιστήμη δεν είναι πάνω από την Εκκλησία, ενώ ανέφερε ότι όποιος αποδέχεται τα μέτρα ατομικής υγιεινής και καθαριότητας (π.χ. απολύμανση των χεριών στους ναούς, η άρνηση ασπασμού της χείρας του ιερέα και των εικόνων) εντός των ναών αποτελούν ύβρη για την Εκκλησία.

Για τον κ. Τσιόδρα σημείωσε ότι δεν έχει πει ότι ο κορονοϊός (ως προς τα κρούσματα και τη θνησιμότητα) έχει την ίδια επίπτωση με την απλή γρίπη, επικαλούμενος ισχυρισμούς άλλων επιστημόνων.

Ωστόσο κλείνοντας, παραδέχτηκε ότι παρόλο που διαφωνεί με τα όσα συμφώνησε η Ιερά Σύνοδος με το υπουργείο (συγκεκριμένα άτομα ανά τ.μ. στις εκκλησίες κλπ), θα τα εφαρμόσει στην ενορία του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις