Εισαγγελέας Τοπαλούδη: Με ένα ρητό του Αυστριακού ποιητή και συγγραφέα Erich Fried, η εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα «επέστρεψε» σήμερα στο Facebook. «Η ζωή ίσως θα ήταν πιο απλή αν δεν σε είχα καθόλου συναντήσει. Μόνο που δεν θα ήταν καθόλου η ζωή μου», έγραψε. Πρόκειται για μία παλαιότερη ανάρτησή της, που όμως επανέφερε σήμερα κάνοντας report, με την φράση να συνδέεται από τους περισσότερους που την διάβασαν με την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, που χειρίστηκε η εισαγγελέας.

Η ανάρτηση έγινε λίγες ώρες πριν από την έκδοση της ομόφωνης απόφασης του δικαστηρίου για την ενοχή των δύο κατηγορουμένων. Σημειώνεται πως από χθες ο λογαριασμός της εισαγγελέως στο Facebook φαινόταν να είναι κλειστός. Είχε προηγηθεί η αγόρευσή της στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, που προκάλεσε θετικά και υποστηρικτικά σχόλια, αλλά και επικρίσεις κυρίως από την πλευρά των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Δείτε την ανάρτηση της εισαγγελέως

Και η ανάρτηση «Για την Ελένη» στις 12 Μαΐου

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι

Ομόφωνοι ένοχοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για το βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε ομόφωνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό τον 22χρονο Ροδίτη και τον 20χρονο Αλβανό. Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι δεν αντέδρασαν στο άκουσμα της κρίσης των δικαστών που στην περίπτωση που δεν τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά μεταφράζεται σε ισόβια κάθειρξη.

Λίγο πριν ανέβουν στην έδρα οι δικαστές επικράτησε απόλυτη ησυχία στο ακροατήριο με τους κατηγορούμενους να οδηγούνται στο εδώλιο. Η σιωπή «έσπασε» όταν στην αίθουσα μπήκε η εισαγγελέας η οποία καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις