Πλατείες συνωστισμός: Σαββατόβραδο… από τα παλιά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και πόλεις της επαρχίας. Κόσμος που βγήκε έξω και γέμισε κεντρικούς δρόμους, αλλά και καταστηματάρχες που δουλεύουν με take away αλκοολούχα ποτά, περιμένοντας τη στιγμή που θα ανοίξουν για να υποδεχθούν κόσμο και θ’ απλώσουν ξανά τα τραπεζάκια τους έξω.

Στη Γλυφάδα, από νωρίς, σχεδόν δύο ώρες πριν από τα μεσάνυχτα, άρχισε να σημειώνεται συνωστισμός έξω από γνωστά καφέ-μπαρ της περιοχής, από κόσμο που ήθελε να πάρει ένα ποτό στα όρθια. Οι αποστάσεις ήταν ανύπαρκτες και για μία ακόμη βραδιά, οι συστάσεις για μικρές συναθροίσεις πήγαν περίπατο.

Στη Θεσσαλονίκη υπήρξε παρέμβαση των ΜΑΤ για να αδειάσει η πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη, με νεαρούς που ήταν συγκεντρωμένους να κάνουν λόγο για αστυνομική αυθαιρεσία. Η ένταση δεν έλειψε, με κάποιους νεαρούς να στήνουν οδοφράγματα και να πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς, αλλά και να καταγγέλλουν ότι έγινε αναίτια χρήση βίας και χειροβομβίδων λάμψης.
Στο περιστατικό αναφέρθηκε και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η “ακροδεξιά” κανονικότητα που ετοιμάζουν δε μας χωράει. Οι ελεύθεροι χώροι και οι πλατείες ανήκουν σε όλες και σε όλους μας»

Σαββατόβραδο της… κανονικής εποχής είχαμε και στη Ναύπακτο, όπου δεκάδες άτομα έστησαν στο λιμάνι γλέντι, με μουσική, ποτά, χορό και… ανύπαρκτα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις