Μαρινάκης ποινική δώξη:  Επίσης πλημμεληματικές διώξεις για παράνομη βία από κοινού ασκήθηκαν σε πέντε άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του εφοπλιστή ενώ δίωξη για συνέργεια ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη και δημοσιογράφου Αντώνη Πίκουλα.

Ο πρώην εκδότης κ. Αντώνης Πίκουλας

Πρόκειται για μια υπόθεση που ήρθε στο φως έπειτα από τις επώνυμες καταγγελίες του δημοσιογράφου Πάρη Κουρτζίδη με την εισαγγελική έρευνα να ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2018. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα μέσα από την ιστοσελίδα piperata.gr πόρισμα “καταπέλτη” του εισαγγελέα για διώξεις σε βάρος των Μαρινάκη, Πίκουλα και 5 “μπράβων” του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Δημοσιογράφος Πάρης Κουρτζίδης

Όπως ανέφερε ο κ. Κουρτζίδης, ο φάκελος της υπόθεσης είναι ογκοδέστατος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φωτογραφίες, βίντεο, αναρίθμητες μαρτυρίες, στοιχεία των βρετανικών αρχών και του αγγλικού δορυφόρου, καθώς και το πόρισμα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι ωστόσο αρνήθηκαν ότι εμπλέκονται σε όσα τους καταλογίζει ο δημοσιογράφος. Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται, με απευθείας κλήση, να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, και συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου, έναν χρόνο μετά την αρπαγή του από το ξενοδοχείο Χίλτον, ο δημοσιογράφος σε ανοιχτή συνέντευξη Τύπου δήλωνε πως «Ο Μαρινάκης θα εκπλαγεί. Θα αναγκαστεί να ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη. Θα έχουμε εξελίξεις στην υπόθεση».

Σημειώνεται ότι, ο δημοσιογράφος είχε κατονομάσει στις αρχές ως έναν εκ των πρωταγωνιστών της αρπαγής του από το ξενοδοχείο Χίλτον σωματοφύλακα του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος εμφανίζεται να εμπλέκεται και στη δικογραφία για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Θανάση Τζήλου.

Η περιγραφή  της υπόθεσης της αρπαγής

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Πάρη Κουρτζίδη η υπόθεση εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου του 2018. Όλα όμως ξεκίνησαν μια ημέρα πριν με αφορμή ρεπορτάζ που αναρτούσε επώνυμα για την πορεία της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση του πλοίου Noor1 ο Πάρης Κουρτζίδης.

Ο τότε εκδότης του στην εφημερίδα «Αξία» Αντώνης Πίκουλας του ζητά να «κατεβάσει» το ρεπορτάζ γιατί έχουν προκληθεί «προβλήματα». Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κουρτζίδη, ο Αντώνης Πίκουλας του είπε ότι βρισκόταν ο ίδιος σε δύσκολη θέση καθώς «είχε ενοχληθεί ο Μαρινάκης». Ο δημοσιογράφος κατέβασε τελικά το ρεπορτάζ και τελικά οι δυο τους, (Κουρτζίδης – Πίκουλας) έκλεισαν ραντεβού να τα συζητήσουν από κοντά. Είναι 15 Μαρτίου του 2018 και βρίσκονται στο λόμπι του ξενοδοχείου Χίλτον.

Σύμφωνα με αυτά που έχει καταγγείλει τόσο δημοσιογραφικά όσο και επίσημα στις αρχές ο Κουρτζίδης, αμέσως εμφανίστηκαν τέσσερις άντρες. 

Αργότερα, όπως έχει φανεί και από το μαγνητοσκοπημένο υλικό του συστήματος ασφαλείας του ξενοδοχείου που βρίσκεται στα χέρια των αρχών, οι άντρες της φρουράς του Μαρινάκη, οδήγησαν τον Κουρτζίδη, υπό το καθεστώς σοβαρών απειλών καταγγέλει ο ίδιος, στα γραφεία της εφημερίδας. Σκοπός ήταν να αναρτήσει κείμενο επανόρθωσης.