Άνοιγμα δημοτικών Ματίνα Παγώνη ΕΙΝΑΠ: Καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ήταν η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη. Η πρόεδρος μίλησε για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και σημείωσε πως τα μέτρα θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον για όλο το καλοκαίρι.

Η κ. Παγώνη υποστηρίζει ότι δεν θα πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, γιατί τα παιδιά δεν είναι δυνατόν να τηρήσουν τα μέτρα. Τον Σεπτέμβριο θα είναι πιο εξοικειωμένα με τους νέους όρους.  Όπως είπε, δεν είναι εύκολο ούτε για τους δασκάλους να επιβλέπουν τα παιδιά για να τηρούν τα μέτρα: «Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να πηγαίνουμε βήμα-βήμα».

Οι γονείς ανησυχούν, ποιος θα πάρει την ευθύνη σε περίπτωση που γίνει κάτι, διερωτήθηκε η κ. Παγώνη. Τέλος, τόνισε πως τα μικρά παιδιά θέλουν περισσότερο χρόνο να κατανοήσουν την κατάσταση.

Την ίδια ώρα δημοσκόπηση της MRB σημείωσε πως το 66,8% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου. Είναι ένα θέμα στο οποίο οι προθέσεις της κυβέρνησης και οι δηλώσεις Τσιόδρα βρίσκουν σφόδρα αντίθετη την πλειοψηφία των πολιτών. Ωστόσο, το 57,2% συμφωνεί με την επαναλειτουργία των γυμνασίων και λυκείων της χώρας, στις 18 Μαΐου.